Новата хибридна ракета на Ariel ще има 1180 конски сили

2017.08.28

Може и да е малка компания базирана в провинцията на Великобритания, но Ariel планира нещо много сериозно – суперавтомобил който ще достига 240 км/ч за едва 7.8 секунди

Ако смятате, че McLaren 720S е бърз, изчакайте да видите какво приготвя една малка британска компания. Ariel разработва хибридно возило с четири колела и две места, с мощност 1180 коня.

Четири отделни мотора ще катапултират шасито от 0 до 160 км/ч за само 3.8 секунди, според Autocar. Това е предпоставка за сериозен съперник на най-добрите драг автомобили. Всеки двигател ще осигурява до 295 коня към определеното му колело, а централно-монтираната батерия ще е с капацитет от 42kWh.

Подсилен от хибридна система с турбина, подобна на тази на Jaguar за прототипа X75, най-тайнственият проект на Ariel е в разработка вече три години под кодовото означение Р40. Возилото ще тежи до 1600kg – което е повече от Atom зарази батериите и хибридната система.

Шасито ще представлява алуминиев монокок, а панелите на корпуса ще са от въглеродни влакна с цел по-ниско тегло. Autocar публикува възможен дизайн на P40, но имайте в предвид, че визията и аеродинамиката все още са в разработка.

Трябва да може да изминава до 160 км изцяло на електрическа енергия, преди да се включат основните двигатели. На писта, батерията ще издържа около 15 минути, а зареждането и ще става за 50.

Други интересни числа са максималната скорост от 257 км/ч, въртящия момент от 1793 Nm, спринта от 0 до 100 км/ч за 2.4 секунди. 240 км/ч ще се достигат за само 7.8 секунди – същото време постигнато от 720S но до 200 км/ч. Ако Ariel наистина успее да пусне това нещо, то ще промени правилата на играта.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.