BMW

Първото BMW M135i може да е ваше за €17 хиляди

2017.05.19

След като настоящата генерация получава ъпгрейд, нека да се върнем малко назад във времето и да погледнем първото М135i.

През миналата седмица BMW разкри фейслифта на 1-ва и 2-ра серия. Или поне на хартия, защото разликите са доста малки – по-видими в предните фарове и в задницата. Освен тези промени ще е трудно да разпознаете коя е старата и коя новата версия. Но последния фейслифт на серия 1 не беше такъв.

Стилът на колите се промени значително през 2015 година – въведе се нова броня, нови фарове и нова предна решетка.

И ако оригиналното F20 е прекалено голям залък, то М135i се предлага относително изгодно на пазара на автомобили втора ръка.

Настоящата версия е с друго име – М140i – има по-висока мощност от оригинала М135i, но освен това е на практика същата кола. Говорим за 3-литров турбо двигател с мощност 314 коня, задно задвижване и избор на два варианта скоростни кутии – шест-степенна ръчна или осем-степенна автоматична.

Ускорението до 100 км/ч става за 4.9 секунди при автоматичната версия и за 5.1 секунди при ръчните скорости. Болшинството от моделите са автоматици, но съществуват и достатъчно коли с ръчни предавки. Ето каква е офертата. Най-старите автомобили вече са 5 годишни и са се обезценили прилично. Най-евтините от тях паднаха под 17 хиляди евро по сайтове за обяви. За тази сума може да купите М135i в прилично състояние, малък пробег и ръчни скорости. Е, стандартното оборудване не включва диференциал с ограничено приплъзване, но освен този недостатък М135i е един перформанс-ориентиран автомобил подходящ за широката публика.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.