Audi

Audi Sport Performance Parts прави TT и R8 дори по-малко изтънчени

2017.07.24

За всички харесващи перформанс двойката на Audi, които смятат, че те не изглеждат достатъчно агресивни

Трудно е да си представим какво минава в главата на човек погледнал Audi R8 или TT RS и сметнал автомобилите за скучни. Все пак, това са много мощни машини, всяка от тях способна да ускори до 100 км/ч за под 4 секунди.

За щастие на всички тези хора, Audi Sport излезе с решение, предлагайки не само променена визия, но и малко по-добри характеристики. Защото явно тези две коли трябва да станат още по-бързи...

Пакетът наречен ‘Audi Sport Performance Parts’ ще е наличен за R8 и TT, променяйки колите отвън и отвътре.

По-очевидни са промените отвън. Добавени са нови аеро елементи, разработени във въздушния тунел на Audi, както и някои карбонови добавки. Преден сплитер и голямо крило са налични за двете коли – като те не са само за красота. Заедно елементите увеличават двойно притискането при скорост 140 км/ч, добавяйки повече от 1000N – еквивалент на 100кг при скорост 320 км/ч, в сравнение със съществуващия аеро пакет.

Пакетът включва и контрастни светлини на предните въздушни отвори, странични прагове и дифузьор. Под колата са сложени нови спортни спирачки и охладители за тях. Спирачките на R8 са от титан, съответно тежат по-малко от стандартните.

Audi Sport поставя и дву/тристепенно очакване на двете коли. Двата модела се предлагат с възможност за 20 инчови джанти и спортни гуми, което намалява от теглото на двете коли с по 8 кг.

Купето TT със задвижване на четирите колела ще се възползва от нов опорен мост на задната ос направен от карбонови фибри. Заради него са махнати задните седалки, което пък увеличава багажника и спестява още 20 кг.

Отвътре се мяркат и специфичен интериор с алкантара и мултифункционален спортен волан. Скоростният лост също е карбонов, а кутията е S-tronic – автоматична със седем скорости.

Отзад се вижда черен титаниев елемент около ауспуха, проектирани от Акрапович.

Audi Sport Performance Parts ще може да се поръчва за съществуващите модели при дълърите на Audi от това лято. Първоначално, опцията ще е налична в Германия, но в последствие ще се появи и на други пазари. Към момента не се споменава и дума за цена...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.