Audi, Mercedes-Benz

Новото Audi RS3 Sportback се присмива в лицето на Mercedes A45

2017.02.14

Audi показа променената версия на RS3, включваща подобрена версия на 2.5-литровия петцилиндров двигател от RS3 седан и TT RS.

Невероятното бързото RS3 беше спряно от производство през миналата година, но скоро ще се завърне с (леко) променена визия и ново сърце.

Въпросното сърце е преработен 2.5-литров двигател с пет цилиндъра плюс турбо – видян за първи път в TT RS и предстоящия седан RS3. Този двигател има мощност от 395 коня и въртящ момент от 478 Nm - или повишение от 33 к.с и 15 Nm спрямо старата версия на RS3.

Двигателят е по-лек с 33 кг спрямо старата версия благодарение на алуминиев картер и ред други неща. Има нова система за двойно впръскване, както и функция за умерена консумация на гориво при ниско натоварване. Освен това двигателят трябва да има по-спонтанна и навременна реакция при натискане на педала на газта, както и по-голяма теглителна сила при пълно натоварване.

Със своята новооткрита мощ, четирите колела на RS3 Sportback ще достигат 100 км/ч за само 4.1 секунди. Това е с 0.1 сек по-бързо от Mercedes AMG A45 и идентично с RS3 седан. Максималната скорост също е еднаква – електронният ограничител заковава на 250 км/ч или на 280 км/ч ако изберете тази опция при покупката.

В сравнение с A3 Sportback, окачването е по-ниско с 25мм, ширината по-голяма с 20мм отпред, а калниците са разширени за да компенсират. Спирачните дискове са 370мм с осем елемента отпред и 310мм отзад. Предлагат се и лъскави въглеродно-керамични спирачки по избор.

Отвътре, може да се забележи присъствието на новата концепция на Audi наречена „Виртуален кокпит“. Същата вече достигна до гамата А3 през миналата година. Друго нещо набиващо се на очи е автоматичната трансмисия – за съжаление, подобно на последното RS3 – и това е екипирано със седем-степенна скоростна кутия S Tronic с два съединителя.

Колата ще дебютира пред публика на изложението в Женева през месец март.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.