BMW

BMW 6 Coupe все още не е мъртво

2017.05.16

Преди очакваното с интерес представяне на модели от серия 8, BMW САЩ изненадващо премахна от продуктовата си гама 6-та серия. Тя все пак все още се продава навсякъде другаде по света.

Има защо да харесваме серия 6. Настоящият модел F13 все още изглежда много добре след всичките тези години откакто е на пазара. Затова когато миналата седмица чухме слуховете, че купето е спряло да се произвежда от Февруари, ние малко се натъжихме. Но без паника, защото нещата не са такива, каквито изглеждат от пръв поглед.

Първоначалната новина тръгна от Road & Track, които цитирайки служител от BMW заявяват, че двувратата 6-ца вече я няма. Но, други по-надеждни източници побързаха да опровергаят смъртта на купето, отлагайки спирането на производството му до месец Май следващата година.

От BMW разясняват ситуацията така: „Краят на производството на купето настъпи през февруари, но това се отнася за САЩ. Ето защо го махнахме от продуктовата гама, но моделът все още е актуален в другите части на света.“

Интересното в продуктовата гама „серия 6“ е това, че купето с две врати изобщо не е толкова популярно колкото четиривратия модел Gran Coupe. Във Великобритания, последният регистрира 50% от продажбите, а моделът с две врати има едва 30%. Останалите 20% са за кабриолета.

Купето първо ще бъде премахнато от настоящата гама, последвано от Gran Coupe. След като всички модели бъдат спрени, нови на тяхно място няма да има. Или поне не така както сме свикнали да излизат. BMW ще ги именува по нов и различен начин. Съществуват и слухове за наследници на настоящата серия 8. Новите флагмански модели вече бяха забелязани на потайни тестове, така че трябва да ги видим съвсем официално през следващите години.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.