McLaren

Първият McLaren F1 произведен за САЩ се продаде за $15 милиона

2017.08.26

Невероятно, но McLaren F1 шаси #044 е имал само един собственик през тези 22 години.... до миналата седмица, когато колата се продава за астрономическа сума.

С толкова много интересни търгове в Монтерей, Калифорния през изминалата седмица, не е изненада, че много от тях останаха извън медийното внимание. Но един от тези търгове беше наистина специален – продажбата на McLaren F1 1995.

Шаси с номер #044 е имало само един собственик, като това е и първият екземпляр внесен в САЩ. Това явно има голямо значение за продажбата му. Колата е 37-мата по ред излязла от фабриката на британците, със сива боя и минималистичен интериор в тъмни тонове. Не е най-атрактивната комбинация, но пък историята и е интересна.

Собственикът лично отива във Великобритания за да прибере колата от базата в Уокинг, а след това заедно с двама приятели се отправя на европейска обиколка през Франция, Белгия, Холандия и Германия, изминавайки над 6000 км.

В момента, километражът показва 15,360 км, което е доста малка цифра за автомобил на 22 години. Може би заради ниския пробег и интересната история, колата се продава за $15,620,000 без комисионната за аукционната къща.

За тази сума, купувачът получава оригинално оборудване, специални ръкавици, покривало за колата и най-различни ръководства. Всичко е непокътнато, така както е било през 1995 година.

След приключването на обиколката из Европа, колата е обслужена от McLaren в Уокинг, преди да бъде транспортирана до Източния бряг на САЩ. Там тя предимно е стояла в гараж, но все пак е и изкарвана на пътя от време на време. Пригодена е напълно за легално каране по улиците на САЩ, но много лесно може да се превърне отново в стандартна британска версия. Всъщност, колата се продава в оригиналната си конфигурация, а модификациите за САЩ са бонус предлаган към нея.

Надяваме се, че новият собственик ще ползва автомобила по предназначение, а няма да го крие в някой гараж...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.