Tesla

Някой успя да измине над 1000 км с едно зареждане на Tesla Model S

2017.08.11

Собственик на Tesla от Италия успя да счупи рекорда за най-дълга дистанция измината от Model S с едно зареждане на батериите. Той пропътува 1078 км.

Само преди няколко седмици научихме, че човек е успял да измине колосалните 900 км с едно зареждане на Tesla Model S, но ето че и този рекорд е подобрен.

Шефът на компанията, Елън Мъск, допусна, че границата от 1000 км е възможно да бъде преодоляна скоро, при условие, че колата е с правилните гуми. И наистина, италианецът успя да постигне 1078 кг, или 670 мили.

Подобно на рекордът от 900км в Белгия преди няколко седмици, последното постижение също е резултат от много бавно каране. Информация за точната скорост липсва, но според снимка на бордовия компютър, последните 77км са изминати за над два часа. Това означава средна скорост от 38 км/ч.

Ако предположим, че това е и скоростта по време на целия тест, то той би коствал около 28 часа. Е, със сигурност не е нещо, което собствениците на Тесла ще правят в ежедневието, но поне показва, че електрически автомобил може да измине сериозна дистанция с едно зареждане. А съвсем скоро, това може да е възможно и при по-високи скорости...

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.