BMW

Защо все още харесваме ранното BMW X5?

2019.04.04

Поради най-различни причини, много хора, включително и ние все още сме привлечени от първата генерация на BMW X5. Ето защо...

Време е да признаем нещо. Въпреки остарялата визия на Х5 първа генерация, SUV-ът все още привлича внимание. Съвременните модели станаха много по-красиви и лъскави в сравнение с возилото на снимката, но дизайнът на X5 сякаш е устоял на изпитанията на времето и колата изглежда доста свежа и в днешни дни. В същото време той е загубила предишната си репутация на автомобил за парадиращи комплексари.

Може да имате една такава кола с мощност 315 коня, 4.4 литров V8 и доста добрия спринт от 0 до 100 за 7.6 секунди. А ако изберете вариант 4.8is постижението е още по-добро – само 5.8 секунди. Но дори и по-малко мощното возило с 3-литров М54 и шест цилиндъра е достатъчно за ежедневни нужди.

Базираният на Е39 SUV се появява през 1999 година, акцентиращ на по-добри възможности на шосето спрямо конкурентен модел като Land Rover, който пък е предпочитан за офроуд терени. SUV-овете каращи се като нормални автомобили станаха супер популярни в наши дни, но по времето на Х5 (версия 1) те бяха нещо революционно.

Въпреки преклонната си възраст, ранните Х5 са нещо напълно сериозно и сега, само дето не са толкова скъпи. Подобно на варианта с 3-литров двигател на снимката, продаващ се за £2495 в Англия. Не е зле за кола с пробег под 200 хил.км по километраж. Какво мислите за закупуването на стар SUV като Х5? Атрактивни ли са все още тези автомобили?

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.