10 неща от автомобилния свят, които очакваме с нетърпение през 2017

2017.01.07

 

2017 вече настъпи, а през тази година ще има много интересни неща, събития и модели! Ето ги най-очакваните от тях!

Началото на Януари не е най-доброто време от годината. След многото празници, човек трябва да се върне обратно към ежедневието си – работа, училище или нещо друго. Но съвсем скоро светът ще види много интересни неща от автомобилите, така че ако сте фенове, то определено има защо да се вълнувате...

Разкриване на Toyota Supra

Японците едва ли ще пуснат официално новия модел на пазара преди 2018, но пък представянето ще е тази година. По същото време, BMW ще разкрият разработената съвместно с Toyota – Z5. Вече знаем как ще изглежда бъдещия автомобил, който почти сигурно ще възроди името Supra.

Нов рекорд за скорост?

Анди Грийн ще се опита да подобри собствения си рекорд за скорост от 763 мили в час / 1228 км/ч през Октомври. Той ще подкара Bloodhound SSC – британско произведение с двигател от Eurofighter Typhoon и голяма ракета. Доскоро проектът беше замразен заради проблеми с финансирането, но сега отново е на дневен ред и работата по него продължава. Тимът ще се цели в постижението 1287 км/ч, а опитът ще бъде проведен в Южна Африка. Целта за 2018 година е още по-амбициозна – 1000mph или 1609 км/ч.

Honda Civic Type R (10-та генерация)

Най-интересната новина през 2017 без съмнение ще бъде една измежду тази за Supra и новината за новата Honda Civic Type R. Почти завършен концепт беше представен през миналата година на изложението за автомобили в Париж. Истинската серийна кола ще бъде показана на изложението в Женева през март тази година.

Ще се базира на 10-та генерация Honda Civic, и ще бъде първата Type R от EP3, която ще има независимо задно окачване. Очакваме ъпдгрейдвана версия на настоящия двигател в Type R – той е 2-литров четирицилинрдров с турбо, предаващ мощността към предните колела. Аеро елементите показани миналата година ще бъдат включени във финалната версия след съвсем леки корекции.

BMW M2 CS

Миналата година видяхме различни „мулета“ М2 тествани на Ring. Те бяха с камуфлажна окраска, но се виждаше различната изпускателна система. Освен това, звучаха различно. Защо? Според слуховите, BMW приготвя М2 Clubsport, гарнирано с прекрасния шестцилиндров двигател S55 от М3/М4.

Точно двигателя беше едно от най-наложителните неща за ъпгрейд за този модел. Вместо истински S, колата разполага с леко подобрен N55. Ето защо, поставянето на S55 отпред би трябвало да доведе до почти перфектна М-ка. Скоро ще разберем повече подробности.

Project Cars 2

Този проект все още не е сигурен, но след потвърждението на продължението на Project Cars през 2015 година и ново загатване през миналата, изглежда че тази година наистина може да го видим. Project Cars беше далеч от перфектна, но продължението може да предложи нови писти, повече коли и дисциплини, включително рали крос.

Top Gear сезон 24

Последният сезон на Top Gear, 23-ти, беше доста несигурен с Крис Еванс зад кормилото, но благодарение на изявите на бележити журналисти като Крис Харис и Рори Рийд, видяхме няколко проблясъци на брилянтност. След като Еванс вече не е част от шоуто, а Харис и Рийд ще участват във всеки един епизод, то потенциалът на сезон 24 изглежда голям. Мат ЛеБланк също ще се изяви като домакин.

Сигурни сме, че повечето от вас все още биха предпочели Top Gear с Кларксън, Хамънд и Мей, но пък триото вече има собствено шоу – Grand Tour. Хубавото е, че сега имаме две добри шоута за гледане. Все пак не се изненадвайте да видите първия епизод на Top Gear точно след последния епизод от първия сезон на The Grand Tour на 3-ти Февруари.

Porsche 911 GT2 RS

Искате да видите 991 911 Turbo с по-висока мощност и задно задвижване? Имате късмет. Според официалната информация, компанията работи по нов модел 911 GT2 RS с очаквана мощност от близо 700 коня.

Прототип на модела вече е бил забелязан на тестове, а очакванията са за официално представяне през 2017 година.

Ford GT

Изминаха почти две години от както видяхме новия Ford GT, а неговия братовчед вече се впусна в миналогодишния шампионат за издръжливост. Едва през тази година колата ще бъде доставена на първите клиенти. През 2017 ще научим и повече подробности за реалното представяне на модела на пътя. Нямаме търпение...

Пускане на Tesla Model 3

Информацията е малко объркваща, но Tesla все още смята, че супер важния Model 3 ще влезе в производство в средата на 2017 година. Колата ще има много по-ниска базова стартова цена от скъпия Model S, но подобен пробег и представяне. С тези характеристики, Model 3 ще притесни всеки друг производител на електрички. А Tesla вече прие над 400 хиляди предварителни поръчки за колата.

Сериозно разбъркване във Formula 1

В надпреварите се въвеждат изцяло нови правила от сезон 2017. Към тях се включват много по-големи гуми, по-агресивно аеро и други неща – а всичко това ще доведе до по-бързи болиди. Освен това, да не забравяме за сътресенията в Мерцедес след като Розберг изненадващо реши да се оттегли.

Новите правила могат да имат и негативно въздействие върху изпреварванията, но ние сме оптимисти, че ни предстои една от най-вълнуващите години за Formula 1. Очакват ни много интересни надпревари по пистите, първата от които е в Австралия на 26 март. Добавете тази дата в календара си още сега!

 

Източник: Cat Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.