Jaguar

Jaguar разруши 150 прототипа в тестовете на новия E-Pace

2017.07.11

В продължение на повече от две години тестове в екстремни условия като горещина, студ и офроуд терени, Jaguar ползва внушителната бройка от 150 прототипа с цел да направи бъдещия E-Pace перфектен.

Jaguar разруши 150 прототипа като част от процеса на разработка на новия компактен SUV.

Наричан E-Pace, той преминава през екстремни температури достигащи до 48 градуса по Целзий и падащи до под минус 40 градуса, а по всичко изглежда, че броят на смъртните случай е доста висок. Всичко това обаче е очаквано, защото е част от тестовете на нови модели.

Базира се на съществуващата платформа JLR, но с размери под тези на F-Pace. Jaguar E-Pace се тества вече над две години или 120,000 часа, маскиран с камуфлажна окраска. Част от тестовете включват и навъртане на над 400 обиколки на пистата Нюрбургринг.

Благодарение на някои неконвенционални тестови техники, инженерите узнават, че колата може да се остави потопена във вода на дълбочина 50 см с отворени врати в рамките на един час, след което може да потегли без никакви проблеми. Единствените сигурни щети след това са били килимчетата.

Според изданието Autocar, Е-Pace ще се предлага на цени започващи от 30,000 евро – подобни като на BMW X1 и Audi Q3. Двигателите също ще бъдат познати, а клиентите ще могат да избират между автоматични и ръчни скоростни кутии. Официалното представяне на E-Pace ще е на 13 юли.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.