Ferrari

Наследникът на LaFerrari може да се появи само след 3 години

2017.05.15

 

Ferrari вече работи по новата си суперкола, която да замени забележителното LaFerrari. Тя обаче няма да има двигател от F1.

Може би сме на само няколко години от излизането на заместника на LaFerrari – новият суперавтомобил на италианската марка. Според шефът на компанията, моделът ще бъде произведен в лимитиран тираж и няма да има двигател взаимстван от Formula 1. Autocar цитират шефа на отдела по развитие във Ferrari, който заявява:

„Когато планираме новата си пътна карта за развитие и иновации, ще обсъдим включването на заместник на LaFerrari. Искаме да направим нещо напълно различно. Няма да бъде нормален автомобил с двигател от F1, защото ако трябва да бъдем реалисти, никой не се нуждае от двигател работещ на 3000 оборота на празен ход и достигащ до 16,000rpm при настъпване. F50 ползва подобен тип двигател, но ние трябваше силно да го модифицираме.“

Някои автомобилни медии сравняват LaFerrari с F40 що се касае до инженерна мисъл и представяне. Но докато F50 беше представян като F1 автомобил за нормални пътища когато замени F40, то наследникът на LaFerrari със сигурност ще се опита да избяга от този имидж.

Ferrari все още не са финализирали пътната си карта за развитие за следващите 5 години, но това ще се случи до края но годината, когато със сигурност ще разберем повече интересни детайли за новите модели на италианците. Ще бъде направо невъзможно, но нека да се надяваме, че ще видим нещо по-добро от LaFerrari.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.