Audi

Това удължено Audi A8 L е една от най-страхотните лимузини в историята

2016.04.25

Стандартното A8 L може би е прекалено късо за някои? Audi представи удължена версия на колата – с дължина 6.36 метра... за жалост на доста богати хора – не е за продажба.

Лимузините са специфична категория автомобили – те се ползват или от хора прекарващи живота си в ходене на партита или за возене на бизнесмени и знаменитости. Аudi наскоро представи един такъв удължен луксозен автомобил – специална единична версия на A8 L. Прочетете повече за тази лимузина:

Направена е по поръчка на „Европейски клиент“ за неупомената цена. Audi UK все пак загатват, че цената на подобен модел ще е не по-малка от 280,000 евро. Кой ще е този мистериозен европейски клиент готов да жертва около 300 хиляди в евро? И най-важното... какво ще получи насреща?

Първото и най-очевидно нещо е: повече дължина. A8 L е удължено с още 1.1 метра – до общата дължина от 6.36 метра. Резултатът е, че колата се нуждае от нови колони и външна обвивка. Шасито е удължено, като е ползван екструдиран алуминий за разширението на централната секция. Колата е със задвижване на четирите колела.

Захранена е от 3-литров TFSI V6 двигател с мощност 306 конски сили, благодарение на който колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.1 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч и е електронно ограничена. За да се справи с допълнителна маса (теглото без пътници и багаж е 2418 кг), автомобилът получава по-способни спирачки и по-твърди стабилизиращи щанги.

Отвътре има шест места – салонът е луксозен, издържан в дърво и кожа Valcona. На покрива се намира гигантски 2.4-метров стъклен панел. Пътниците на третия ред получават „система за забавление“ с дисплеи и могат да се наслаждават на бутилка охладено шампанско докато гледат телевизия.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.