Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia комби няма да има. Ето защо

2017.02.18

Изглежда че спортното комби Giulia падна жертва на голямото търсене на SUV-ове. Италианците официално потвърдиха, че няма да пускат подобен модел.

Ако сте очаквали с нетърпение пускането на Alfa Romeo Giulia във вариант комби, то имаме лоши новини за вас: това просто няма да се случи.

Коментирайки пред списание Car, шефът на производствения отдел на Alfa Romeo, Алфредо Алтавила, потвърждава това, което феновете по цял свят едва ли искат да чуят. „Ние решихме да не правим Giulia Sportwagon”, заявява Алтавила. Той добавя: „Наистина ли имаме нужда от подобен модел, когато Stelvio SUV се държи толкова добре“? Може би не ... Stelvio привлича целия интерес от хора, които в противен случай биха се интересували от SW”.

Накратко, шансовете Giulia Sportwagon да бъде нещо повече от концепт са просто нулеви, след като има модел като Stelvio SUV. Не е ли изненада, че възходът на SUV-овете направи доста премиум комбита нежелани на пазара? Миналата година например, Йън Калум заяви, че Jaguar XE Sportbrake няма да се случи заради ниско търсене. А най-продаваната кола на Jaguar е F-Pace SUV.

Въпреки всичко, Stelvio не е толкова лош заместител. Той обаче едва ли може да премахне горчивината при спомените за страхотните рендери на Giulia Sportwagon...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.