McLaren

Apple не преговаря за придобиването на McLaren

2016.09.22

Предполагаемата оферта на Apple за покупката на McLaren не е нищо повече от неверен слух

След появилите се гръмки заглавия за възможната покупка на Британския производител на суперавтомобили и тима от Формула 1, говорител на McLaren направи изявление в което напълно отрече тези новини. Според британците, „McLaren не преговаря с Apple по отношение на никакви възможни инвестиции.“

Статия във Financial Times твърдеше, че Apple с помощта на McLaren ще се опита да промени автомобилната индустрия, като британците ще играят важна роля в техния план за пускането на самоуправляемо електрическо возило.

 

В последните години Apple търси начин да пробие в този бизнес, формирайки нов екип за проучване на възможностите за бизнес. Компанията нае бивш шеф в Тесла, но в последните няколко месеца финансирането на автомобилния бизнес беше орязано. Сега изглежда, че Apple търси друг начин – сътрудничество тип джоинт венчър или покупка на компания, вместо разработването на всичко от нулата.

Apple iCar - concept

Въпреки че McLaren напълно отрича тези слухове, съществува вероятност от Apple да договорят получаването на знания или патенти приложени в електрическите двигатели и леките материали от програмата P1 на британците.

Възможно ли е бъдещата Apple кола да има технологии от McLaren.... Ще трябва да почакаме доста преди да разберем...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.