Peugeot, Porsche

Това Peugeot 205 GTi струва колкото Porsche Cayman

2017.10.02

С един собственик, нисък пробег и цялостно освежаване, това 205 Gti се продава за абсурдно високата цена от £43,000 (48,700 EUR)

По някаква причина това Peugeot 205 GTi струва £43,000. Със сигурност е доста запазено и изглежда прекрасно в боя Miami Blue. Имало е само един собственик, а пробегът е едва 27,000 км... но все пак цена от £43,000?

Очевидно състоянието му е отлично. Продавачите, Classic Heroes от Южна Англия, са сменили задната и предна броня. Технически е претърпяло пълно обслужване. Има нова водна помпа, предни дискове и накладки, гуми, маркучи за охлаждане и гориво и още куп сменени неща.

Историята на колата започва през 1991 година, когато е закупена от 61-годишна жена. Сега дамата е на 81г. и решава да продаде колата, колкото и трудно да е това и решение. Пределно ясно е, че този малък хеч с мощност 115 коня почти не е каран, но със сигурност е бил обичан.

Повечето 205 Gti срещани в момента са на предела на възможностите си, карани и тормозени с години, нуждаещи се от пълно възстановяване за да възвърнат истинските си способности. А този екземпляр е напълно готов да носи радост на следващия си собственик.

Но за същата сума може да се закупи каран Aston Martin V8 Vantage, двугодишно Porsche Cayman или четиригодишно Porsche Cayman S. Или пък напомпан хечбек като Golf GTI Clubsport S. В този контекст, колко от вас биха избрали именно 205 вместо горните автомобили за тази сума?

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.