Honda

Honda Civic Type R 'Black Edition' излиза в края на живота на настоящата генерация

2017.01.12

С наближаването на края на жизнения цикъл на настоящата генерация Honda Type R, от компанията разкриха, че ще бъдат произведени едни последни 100 бройки в специална Black Edition окраска.

Настоящата Type R се появи сравнително късно след пускането на деветата генерация Honda Civic, така че животът на Type R беше предопределен да е твърде кратък. И въпреки, че се появи едва през 2015, последните модели Type R вече няма да се произвеждат.

Honda потвърди съвсем официално, пускането на последните 100 бройки Type R за пазара във Великобритания. Всички те идват с нова окраска 'Black Edition', осигуряваща на всички последни клиенти чувството за специалност и ексклузивност.

Всяка кола се предлага с контрастни червени елементи на крилото и проблясъци на червено отвътре. С цена от 37 хиляди ЕВРО, колата струва точно колкото Type R GT - така че много хора биха се замислили дали си заслужава.

В момента по пътищата на Англия се движат около 2500 Type R, така че деветата генерация със сигурност ще си остане рядка. Следващият модел ще се появи доста по-бързо след излизането на Civic 10, така че популярността му следва да е доста по-голяма.

10-тата генерация Type R ще бъде показана на изложението в Женева през Март, а старта на продажбите е планиран за по-късно през годината.

Източник: Cat Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.