Mini

Ето последната визия на електрическия хечбек Mini

2017.09.02

Признаваме, че харесваме концепта за електрическо Mini. Кола предназначена за ползване изцяло в градски условия с приемлива визия, ако не броим фалшивите отвори по нея.

Преди почти 10 години от BMW представиха смелата идея за пускането на електрическо Mini, а днес визията му е променена с концептуалния модел Mini Electric. Последният вариант е и много близо до производството.

Повече от 600 бройки прототипи на Mini E са били изпратени за тестване в реални условия в различни части на света. По този начин от компанията са събрали ценна информация от първа ръка, която ще им помогне доста при пускането на серийна версия. Информацията вече е помогнала в разработката на BMW i3, но и Mini ще намаже от нея съвсем скоро.

Mini са напълно убедени, че Electric Concept покрива всички критерии търсени от клиентите в днешно време. Ето какво казват от компанията:

Mini Electric Concept e компактен, пъргав автомобил – идеален за ежедневно градско шофиране. В същото време, той предлага една напълно нова концепция за спортен модел. Аеродинамиката и ниското тегло не са важни само в света на мото спорта, но и при електрическите модели. Повърхността на колата е прецизно разработена с цел минимално съпротивление, а ярките акценти и контрастни елементи придават на екстериора специфичен почерк на Mini.”

Eстествено, голяма част от визията на концептуалния модел е с цел шоу. Докато решетката е затворена за по-добра аеродинамика, вентилационните отвори пред предните колела са поставени единствено с цел по-добра естетика. Фалшиви са и отворите отстрани и отзад.

Съществуват стабилни доказателства, че компанията планира ползването на буквата Е за серийно производство на електрическия хечбек. Означенията могат да намерят място на вратите, предната решетка и огледалата.

Интересна част от концепта са 19 инчовите джанти с необичаен асиметричен дизайн, който би се възпроизвел доста трудно на практика.

Проектът е напреднал, според Mini, така че очаквайте го скоро! Фирмата планира да покаже Mini E на изложението във Франкфурт тази година, малко преди да вземе окончателно решение дали да продължи с масовото производство.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.