Zenos намират още скорост за възкръсналия Е10

2017.07.08

Първите стъпки на Zenos Cars след връщането им към живота са свързани с перформанс ъпгрейд на Е10

Задава се нов, по-бърз и по-интересен Zenos E10. С това възобновената компания ще направи първи стъпки под контрола на АС Cars.

Олекотеният Е10, съперник на модели като Caterham и Ariel, ще получи сериозен ъпгрейд на представянето в някои ключови области, в които досега изоставаше от конкуренцията според собствениците му.

Подобренията включват по-добри спирачки осигуряващи по-голяма спирачна сила и по-ефективно охлаждане – по този начин спирачките ще бъдат и по-устойчиви на износване и ще имат по-дълъг живот. Освен това ще има нов интеркулер за 2-литровия турбодвигател Ford EcoBoost, както и нова изпускателна система – всичко това ще доведе до няколко допълнителни конски сили.

Очаква се мощност над 250 коня, колкото имаше старата кола, което означава и скок в цената за бъдещите собственици. Все още не са ясни точните цени, но предишната сума от £27,995 със сигурност ще бъде надмината и колата може би ще е близко до £30,000 или около 35 хиляди евро.

Производството ще се премести от Норфолк към Южна Африка, а това е свързано със по-ниските разходи в страната. Според Autocar, първите 25 бройки нови Е10 ще бъдат предложени със специална тапицерия. Освен това, всички бъдещи собственици ще могат да се оборудват и с различни афтърмаркет тунинг части предлагани от Autokraft Performance.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.