6 автомобила по-евтини от това лондонско такси

2017.08.15

Новото такси по улиците на Лондон струва зашеметяващите £55,599 или около 62 хиляди евро. За тази сума може да се купи не един страхотен автомобил. Ето само шест алтернативи на това такси.

Наистина, това е автомобил планиран да вози пътници и да издържи поне десетилетие на тормоз. Следващата генерация на култовите черни таксита в Лондон е хибрид и струва 62 хиляди евро.

Кандидатите да возят пътници в този автомобил ще трябва да плащат по £177 на седмица в рамките на цели пет години. За сравнение, доста по-старият TX4, чийто дизайн сякаш произлиза от някоя пещера, се изплаща за £167 на седмица.

Ето защо, излиза че новата кола не е толкова скъпа, колкото изглежда на пръв поглед. А хубавото е, че идва с много революционни промени в различни области. Все пак, толкова много пари хвърлени за едно такси идва малко прекалено. За тази сума могат да се закупят следните прекрасни автомобила:

Nissan e-NV200

Да започнем с някои истински, сериозни алтернативи на това черно такси? NV200 е напълно електрически автомобил, така че пробегът му логично е по-малък от този на TX. Но за шофиране из Лондон, и това е предостатъчно.

Предлага седем места, прилична маневреност и всичко друго което трябва да има едно такси. Цената му е по-малко от 20 хиляди паунда.

Ford Tourneo Custom

Говорейки за предложения с много седалки, да погледнем и този Ford Tourneo Custom – един доста неатрактивен на външен вид автомобил, но с абсурдно голямо вътрешно пространство.

Предлага осем седалки и място за много багаж. Липсва му маневреност, но неговата най-скъпа версия с всички екстри пак е по-евтина от ТХ – 41,000.

Audi Q7

Нека да погледнем отвъд традиционните таксита. Audi Q7 може да превозва до седем души в комфортна обстановка. Колата изглежда много по-привлекателна от новото черно такси, предлагайки и по-голяма практичност в ежедневието. Съпоставена с ТХ изглежда като голяма сделка, с цена започваща от £50,060 за версията 3.0 TDI с мощност 215 коня. За още малко отгоре може да се закупи дори версията с 268 к.с.

Mercedes-Benz GLE

Все така в класа SUV, можем да открием и Mercedes GLE. Той идва с куп екстри, лукс, камера за задно виждане и LED фарове. Определено ще привлича клиенти с логото на Мерцедес проектиращо се на асфалта през нощта. А цената му е по-малка от тази на ТХ - £51,290.

BMW M2

Вече излизаме извън обсега на автомобилите можещи да упражняват функцията на такси, но пък защо не? Тази страхотна машина предлага много мощност, благодарение на шест-цилиндров двигател, а цената и започва с 10,000 по-малко отколкото LEVC TX.

Porsche 718 Cayman S

Накрая, нещо още по-абсурдно. Чисто ново Porsche излязло от фабриката струва по-малко от новото Лондонско такси. Може да има само една пасажерска седалка и не толкова добър двигател с четири цилиндъра и турбо, но шасито е прекрасно.

Привилегията да притежавате този автомобил с мощност 345 коня струва £51,853. Спрямо ТХ, това е с £3746 по-малко!

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.