8 суперавтомобила, които не са чак толкова скъпи, колкото може би очаквате

2017.03.24

Поглед към няколко прекрасни суперавтомобила, които могат да бъдат намерени за доста по-ниска цена от нормалното.

Цените на подобни автомобили винаги ще растат нагоре, но не е невъзможно човек да направи наистина изгодна сделка, купувайки суперавтомобил отличаващ се с голяма мощ и представяне. От обичайни заподозрени като Ferrari и Lamborghini, до модели на Bugatti – ето списък с някои страхотни сделки, но ако говорим за относителна, а не абсолютна стойност.

В никакъв случай някоя от тези коли не може да се нарече обикновена и евтина, а някои са и доста ексклузивни. Ще ги представим сортирани според цената, започвайки от най-евтините към най-скъпите. Въпреки, че последните може изобщо да не ви изглеждат изгодни, имайте отново в предвид, че всичко тук е относително.

Nissan GT-R

Тази кола може би е супер сделката на века, поне що се отнася до постижимите за обикновен човек суми. Екземпляр от 2009г предлага 478 коня, сервизна история и пробег от под 100,000 км. Колата е истинско оръжие, ускорявайки от 0 до 100 км/ч в рамките на трите секунди. Това е суперавтомобил с логото на Nissan, който може да е ваш за по-малко от 40,000 евро, което е много по-малко от цената на нов модел - 92 хиляди. В Англия се срещат дори по-евтини коли, но повечето имат някакви проблеми или значителни забележки.

Audi R8 V8

Версията с ръчни скорости и V8 е най-доброто R8 Audi. То предлага истинска наслада на водача при шофиране и свой стил. Загубата на мощност спрямо версията V10 e един от негативите му, но това е компенсирано напълно от подобрения 4.2 литров V8, който звучи божествено.

Тази бройка е листвана за продажба с пробег от 165 хил.км и цена от 41 хиляди евро. За сравнение, цената на нов модел е 138 хил.евро и нагоре. Двигателят е същия като при B7 RS4 с мощност от 414 коня. Изглежда, че тези коли се карат повече, въпреки статуса си на премиум суперавтомобили – повечето по обявите в Интернет са навъртяли сериозен километраж.

Ferrari 360 Modena

Това 360 е с пробег от едва 16,000 мили /25,700 км/ и е по-евтино от ново BMW M4. Цената според обявата е около 63 хиляди евро, което е все така сериозна сума за това конче. Според информацията, собственикът е притежавал колата 8 години. А ако сравним цената с тази на ново 488 GTB, то това 360 Modena е направо без пари.

В отлично състояние е, според собственика, а Ferrari предлагат страхотни пакети за поддръжка за по-старите си модели. Претърпените щети през 2008г са ограничени само до панелите. Като цяло, това е страхотна възможност за влизане в клуба на V8 с една много бърза кола.

Lamborghini Gallardo Spyder

Дори и втора ръка, Gallardo може да е много скъпо. Специалните издания струват до 200,000 евро и дори повече. Но понякога има изключения. Като този жълт Spyder

Той се отличава със скоростна кутия E-Gear и е в продажба за около 84 хил.евро. Моделът е от 2009 година и разполага с 513 конски сили предавани към четирите колела. За цената на нов модел от висок клас от друга марка, човек може да притежава едно ексклузивно Lamborghini с огромен V10 двигател и собствен характер. Gallardo от по-ранни години се търгува за същата сума, което означава, че тези коли държат стабилна цена и не се обезценяват.

McLaren-Mercedes SLR

Това е истинска легенда, доказателство че McLaren и Mercedes могат да работят заедно за постигането на висша цел. Колата има 5.5 литров двигател с компресор, и разполага с масивните 616 к.с. При пускането си през 2003 година струва над 360 хил.евро. Вземайки в предвид инфлацията, цената от 235 хиляди за модел с пробег от малко над 30,000 км изглежда като изгодна оферта. Колата има карбоново-керамични спирачки, големи карбонови седалки и специален интериор. Със сигурност цената и тепърва ще се повишава...

Ford GT

Ford още не разкриват реалната цена на новия GT, но слухове предполагат, че минималната цена ще е $450,000 без опции и персонализации. След тази информация цената на стария, бърз и чаровен модел изглежда дори ниска. По света се срещат доста екземпляри в продажба, всеки с различни характеристики и цена близка до 500 хил.евро. Car Trottle обаче успява да открие модел с пробег от едва 13,000 мили за сравнително ниската цена от 280 хиляди евро. Колата е от 2006 година и за този пробег цената изглежда направо нереална. Издържана е в черно и сребристо, с червени спирачни апарати.

Jaguar XJ220

Когато погледнете цените на повечето екзотични и бързи модели от 90-те сигурно ви се иска да заплачете. McLaren F1 са далеч извън обхвата на всички освен на най-богатите ентусиасти. Porsche 911 GT1 и Mercedes CLK AMG GTR струват милиони, но Jaguar също е бил най-бързата кола в света а не струва толкова, защо?

Нека да погледнем към този модел струващ 480 хил.евро. В сравнение с останалите суперколи, цената изглежда приемлива. Това е една от шесте подобни коли имаща 3.5 литров V6 с мощност на хартия от 680 коня и въртящ момент от 710Nm. Колата ще победи дори Tesla при спринт от място – достигайки 100 км/ч за 2.7 секунди.

Bugatti EB110

С последното предложение преминаваме границата от 1 млн.евро, така че едва ли този автомобил може да се нарече „сделка“ и от най-смелите. Но това си е ниска цена за Bugatti. Модели като Chiron вече струват над 5 млн, а този е доста по-евтин от тях.

Обявен е за £895,000 и въпреки, че се продава в Англия е с ляв волан. Това го прави апетитен за купувачи от други държави – например за богаташи от Монако. Срамно е, че подобна кола е изминала едва 1050 мили /1690 km/ откакто е излязла от завода. Това са едва 70 мили на година. Не искаме да смятаме колко са разходите на собственика за единица изминато разстояние. Със сигурност някой ще го купи, което ще е добра инвестиция в бъдещето. А още 1000 мили пробег няма да му навредят...

 

 

Източник: Car Throttle
 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.