BMW, Mercedes-Benz

Volkswagen е по петите на BMW и Mercedes с ново четириврато купе

2016.12.04

 

С необичаен ход от страна на немския бранд, Volkswagen пуснаха доста детайлен тийзър на новия модел – три месеца преди да бъде представен официално на автомобилно изложение.

Volkswagen отново преследват високия ценови клас, но вместо да заменят зле приетия Phaeton, нов модел Arteon ще бъде позициониран малко над гамата Passat.

Това го поставя в пряка конкуренция не само със сестринското Audi A7, но и с модели на BMW и Mercedes.

Три месеца преди официалното представяне на изложението в Женева, немците пуснаха това видео на четириврато купе. Изглежда подобно на CC, бившия Passat CC, но има още по-елегантни линии подходящи за концептуален модел.

Изглежда, че този дизайн ще е доста близък до финалния. Може да се надяваме, че името няма да остане същото. То е доста претенциозно и силно „арт“, и едва ли автомобил е подходящо да се мотае в някоя галерия.

Все още не се знае дали ще се нарече точно Arteon или другояче, но вече е ясно, че ще се продава както в Европа, така и в САЩ, а почти сигурно и в Китай. Много е вероятно да е оборудвано с хибридна система за задвижване - комбинация между двигател с вътрешно горене и електродвигател.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.