6 автомобила, които не изглеждат зле с триспицови джанти

2016.10.19

 

През 80-те и 90-те години производителите на автомобили смятаха джантите с три спици за футуристични и готини. От днешна гледна точка обаче масовото схващане е, че този тип джанти не струват. Все пак историята помни няколко доста сполучливи модела излезли от завода именно с триспицови джанти. Технически погледнато, предполагаме че те имат по 6 спици, но групирани по двойки, което ни дава право да ги причислим към триспицовите джанти.

В повечето съвременни коли този дизайн ще стои доста грозно, но някои стари модели изглеждат просто страхотно именно по този начин. Съществуват и възможност за набавяне на различни афтърмаркет джанти от свободния пазар, но ако наистина искате точно това, то следните 6 автомобила са най-добритe.

До известна степен даже и върху тях, тези джанти пак изглеждат леко грозно, и слагането на такива с 5 ще подобри нещата. Въпреки това смятаме, че следните класически вече автомобили заслужават да останат в оригиналния си вид, а триспицовите джанти са неизменна част от него.

Saab 900 Първа Генерация

Трите спици обикновено са атрактивни за хората с малко по-различно виждане за дизайна. Тъй като говорим за Saab, съвсем спокойно можем да ги наречем леко чудати. Ние намираме класическото 900 за странно привлекателно и автомобил със собствен стил. Наистина друг тип джанти с три спици биха изглеждали по-добре, но колата ще загуби доза чар – а точно това е уникалното в Saab 900.

1993 Ford Mustang SVT Cobra R

Ford слагаха различни видове триспицови джанти на Мустанг през годините, като всички бяха лоши. Странно обаче, някой в компанията реши да заложи на боядисани с черна боя джанти, които да се ползват за доста редкия модел от 1993 – SVT Cobra R.

Според нас, боята подобрява нещата, и то дотолкова, че много собственици решават сами да боядисат старите си джанти в черно. По някаква причина този тип джанти стоят добре точно на този автомобил.

Range Rover Classic

Не знаем точно кога първата генерация Range Rover получи тези джанти, но те сякаш му подхождат. Вероятно заради дебелината, джантите изглеждат доста солидни и на място върху този модел автомобил. Вероятно причината се дължи на боята – подобно на Cobra R... Смятаме че тази визия на Rover е за предпочитане пред доста скучния външен вид с функционални, но стандартни джанти.

Mitsubishi 3000GT

Триспицови джанти върху Mitsubishi 3000GT? В късните му години продажбите започват да спадат и компанията се чуди как да ги вдигне. Всички знаем как свършва историята, но изненадващо джантите върху модел 3000GT не изглеждат зле. Всъщност дори ги харесваме повече от базовите петспицови колела.

1989-1992 Ford Probe

Когато Ford Probe дебютира през 1989 година той беше доста футуристичен и заоблен. Точно затова беше доста логично за компанията да го обуе и с нетрадиционни джанти. Виждали сме доста автомобили от първа генерация с пет звезди и те изглеждат страхотно. Но триспицовият модел също не е зле, особено на бял автомобил. Това е една класическа визия на модел от 80-те.

Dodge Viper R/T-10

Dodge Viper беше представен като концептуален модел през 1989 година и беше обут именно с тези джанти. Хората по това време го смятаха за страхотен и дошъл от бъдещето, а колелата го правеха още по-добър. По-късно се появи с пет спици – GTS купе от 1996г изглежда дори по-добре, но триспицовият дизайн е част от оригиналната концепция на Viper. Ако трябваше да избираме, със сигурност ще изберем именно автомобила от снимката. 

Source: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.