Най-лошия избор на цвят за няколко модела коли

2016.07.23

Наскоро говорихме за цветовете, които силно подчертават линията на колите. Доста от тях са ярки и пасват перфектно на конкретния модел, докато други се оказват неадекватни за страхотните извивки на автомобилите. Понякога, производителите на автомобили предлагат странно грозновати цветове, които имат напълно обратен ефект върху визията – вместо да подсилват красотата на колата, те я правят грозна и неатрактивна. Не ни вярвате? Вижте тези няколко предложения:

Ford – мистичен хром

Без съмнение, колата изглеждаше добре при представянето, а цветът наречен „мистичен хром“ беше готин. Въпреки това, след няколко годинки цветът на колата се превръща в грозен, сякаш е била боядисвана от някой начинаещ бояджия.

Може да си спомните, че включихме цветът „хамелеон“ измежду „най-добрите цветове“ излизани от завода, когато говорихме за TVR. Сега нека да разясним нещата. TVR са проектирани с цел да са агресивни и щури, с големи изпускателни накрайници излизащи хоризонтално, и с врати отварящи се след завъртане на топка в кабината. Това са коли за щури и откачени хора, които веднага ще си кажат - „искам едно такова нещо“. По тази причина, необичайни цветове за покритието за колата са напълно логично решение. Но за Mustang? Не чак толкова. Това без съмнение е все така агресивна кола, но за разлика от TVR тя не е толкова ексцентрична за да оправдае абсурден цвят като „мистичен хром“.

BMW – финикс жълто

Когато говорят за цветове, които никога не би трябвало да съществуват, обикновено феновете на автомобилите споменават „Финикс жълтото“ на BMW. То не е нито жълто, нито златисто, а един доста странен цвят за толкова хубав автомобил.

Всъщност, доста бройки от E46 M3 бяха произведени именно с цвят подобен на „бебешко повръщано“, като дори Z4M Coupe и Roadster имаха възможност за поръчка в подобен цвят. Този цвят ни кара да се чудим – какво по дяволите са си мислили дизайнерите, когато са го одобрявали.

Audi R8 – тиково кафяво

Audi R8 е суперавтомобил за много хора и повечето от тях искат да се отличават с колата си и да бъдат забелязани. Въпреки всичко, предлагането на кафява версия според нас отива твърде далеч.

R8 има красиви и изящни извивки и заслужава ярък и смел цвят, който да ги подчертае. Сребристо и бяло със сигурност са скучни цветове, но това отвратително кафяво кара този страхотен автомобил да изглежда като обикновена и невзрачна спортна кола. Ако някой обмисля покупка именно на R8, но не е добра идея да се насочва към този цвят.

Fiat – дамско розово

Fiat 500 е проектиран като малък и удобен градски автомобил, който се предлага в голямо разнообразие от цветове. Оригиналният 500 се среща в почти всякакви окраски, и те обикновено са доста ярки.

Въпреки разнообразието, този розов цвят прави колата да изглежда доста скучна. Той не е достатъчно ярък и на място, както ярко розовото, нито пък е достатъчно дискретен за да не се забележи или обърка със сребристо. Точно по тази причина този цвят никога не трябваше да съществува.

Subaru – бледо жълто

Subaru, и по специално Impreza, изглежда страхотно в ярки цветове. Всичко от синьо до снежно бяло е много подходящо и прави колата да изглежда невероятно агресивна и с остри ъгли.

Компанията обаче представи и няколко странни цветови решения за GC Impreza – особено това бледо жълто. За радост на всички, в началото на 2000-те компанията спря да предлага подобен цвят и го замести с по-ярко жълто.

Toyota Camry - бежово

За радост, повечето от цветовете споменати досега се срещат сравнително рядко и затова много малко хора са имали нещастието да ги видят на живо. Този модел обаче е по-масов.

Toyota Camry е колата за всички, които не знаят нищо или не ги е грижа за автомобили. Точно за това, може би Toyota са решили да се спрат на този скучен цвят.

Volkswagen – кибер зелено

Трябва да признаем нещо на Volkswagen и то е способността им да създадат толкова безличен цвят, като този на снимката.

Beetle винаги е имал имидж на шарен автомобил за щури хора. Например, на модела се връзва много добре ярко зелено, докато други производители не биха посмели да сложат такъв цвят на повечето от моделите си. За жалост, VW имат и лоши решения – като този странно зелен автомобил, който изглежда като силно избледнял металик.

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.