Mini

Mulgari F56 SV e подобрен Mini Cooper S

2017.07.04

Вместо човек да си купи автомобил и след това да го закара в дизайнерска къща за тунинг, той може да остави цялата работа на Mulgari. Компанията ще направи необходимите промени и направо ще връчи ключовете на собственика.

Британската компания, специализирана в тунинга на автомобили, е открила нова пазарна ниша – подобряване на чисто нов автомобил, който собственика още не е виждал. По този начин, Mulgari се доближават до дейността на Rolls Royce и техните ексклузивни проекти – с тази разлика, че Mulgari са много по-достъпни.

Специалната оферта на Mulgari Automotive позволява на клиентите да си поиграят с външния вид на популярни автомобили. Модификациите включват от козметични промени, нови изпускателни системи и части по екстериора, до пълна промяна на интериора.

След концептуален модел базиран на McLaren MP4-12C, първата продуктова версия от Mulgari се нарича F56 SV – базира се на Mini Cooper S, чийто настоящ модел е познат като F56. Нямаме идея колко пари ще искат за тунинга от Mulgari, но няма да е изненада ако цифрата скочи до поне половината от цената на нов Mini Cooper.

Въпросният F56 SV се предлага в шест различни цвята, а оригиналния хром ефект е премахнат. Сложени са нови алуминиеви джанти, а 2-литровият турбодвигател е подобрен до 280 конски сили – доста повече от официалната версия на Cooper S. Въртящият момент е 392 Nm, а колата е позиционирана с 30мм по-надолу без от това да страда возията. Дори от Mulgari са изчислили, че колата има 23% по-добро представяне от базовия модел.

Всички SV ще бъдат тунинговани ръчно, твърдят от Mulgari. Интериорът ще е съобразен с изискванията на всеки отделен клиент, като той ще може да избира сам материалите и цветовете. Според официалното прес-съобщение:

"Клиентите могат да очакват обслужване подобно на това при най-скъпите и луксозни марки. Mulgari проектира всеки елемент от колата заедно с клиента, предлагайки му голям набор от опции и визии за различните детайли“.

Собственикът на Mulgari твърди, че компанията му прави неща невъзможни за постигане от оригиналните производители:

През годините сме виждали много пъти как производителите не успяват да задоволят изискванията на клиентите. Много хора идват при нас с идеята да довършим започнатото от производителите, и да отключим пълния технически и визуален потенциал на колата.“

 

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.