McLaren

McLaren наистина планират изцяло електрически автомобил

2017.08.22

Чували сме много подобни слухове през изминалата година, но сега хора близки до обкръжението на McLaren хвърлят повече светлина върху изцяло електрическия автомобил, който в момента е в етап на активно планиране.

McLaren определено ще представят напълно електрически суперавтомобил, който вероятно ще наследи проекта P15 (на снимката горе), според списание Autocar.

Такъв проект се предвиждаше от поне година, след като Р1 излезе от производство. Според списанието, новият автомобил ще бъде сериозен тест за технологиите на батериите. Същите батерии ще се продават на всички тимове във Formula E от следващата година, осигурявайки на болидите заряд за цяло едно състезание – без нужда от смяната им.

Можем да вярваме, че McLaren ще ползват новите си, по-умни батерии, за да захранят и бъдещия флагман, който ще е мост между миналото (невероятното представяне на 675 LT) и бъдещето (електрическите автомобили). Все пак знаем, че дори AMG няма да продават своите V8-ци вечно...

За жалост, този McLaren няма да дойде много скоро. Първо, трябва да се случи революцията на хибридите, а след това ще очакваме електрически автомобили да заменят настоящите модели през 2020-2021 година.

Но преди това, кола с кодовото название ВР23 ще излезе през 2018 година. McLaren трябва да повдигнат завесата през следващите няколко месеца, но вероятно вече всички автомобили са продадени...

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.