Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Carabinieri e най-готината полицейска кола в света

2016.05.12

Това се случва когато в ръцете на най-стилната полиция в света попадне един страхотен седан...

Месеци преди излизането в продажба на модела за широката публика, Alfa Romeo достави две бройки от Giulia Quadrifoglio за нуждите на националната военна полиция в Италия – Карабинерите. Те са боядисани в култовата шарка в тъмно синьо и червено, а стойката им е подобаващо заплашителна. Едва ли някой би искал да види отражението им в огледалото за обратно виждане.

За жалост, колите остават на практика идентични със своите цивилни събратя. Въпреки това параметрите са впечатляващи – мощността им е 503 коня, а ускорението от 0 до 100 е за само 3.9 секунди. Това би трябвало да е достатъчно за нуждите на полицията! Тъй като италианските ченгета са традиционалисти моделите са оборудвани с шест-степенни ръчни трансмисии.

Отвътре автомобилът изглежда много класен.... както може да се очаква. Полицейско радио, таблет на пасажерската седалка, сирена и превключвател за светлините – всичко е интегрирано блестящо. В същото време, дефибрилаторът, отделението за оръжия, портативния охладител и LED фенерите са скрити от поглед.

Интересно е, че тези коли няма да се ползват за високоскоростни гонки – твърде са ценни. Вместо това ще се ползват за церемонии, повиквания и специални операции, като транспортиране на кръв и органи при спешни случаи. Всъщност, задълженията на колите ще са много подобни на тези на Lamborghini Huracan.

Вече сме виждали сме доста невероятни полицейски коли през годините, но тази сякаш е най-добрата. Какво мислите вие?

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.