Ford планира електроинвазия в Китай

2017.04.08

Ford ще се опитат да повишат продажбите си на Китайския пазар чрез пълна гама от хибриди и електромобили, които ще бъдат пуснати до 2025 година.

Ford планира пускането на хибридно Mondeo Energi в Китай през 2018 година, което е първи етап в смелия план за електрифицирането на 70% от автомобилите пускани на азиатския пазар до 2025 година. Колата вече се продава в САЩ като Fusion Energi, но в Китай електрически модел с марка Ford ще се появи за първи път.

Плановете подсказват за възможност за избор на задвижване с електричество за всеки един модел от гамата на Ford, а не пускането на отделни специални модели. Анонсирането на плановете на Форд съвпадат с подобни идеи и на други компании лидери на пазара. Тенденцията през следващите 20 години е пълна електрификация на автомобилната индустрия. Тези типове коли ще се търсят изключително много в следващите години.

Mondeo с щепсел ще се предлага заедно с напълно хибридно Mondeo, което вече е листвано на пазара. Същата схема ще се разпростре и към останалите модели на компанията. Трета, напълно електрифицирана задвижваща система ще бъде предложена за някои от новите модели.

Всички коли от гамата ще се правят в Китай от джоинт-венчъра Changan-Ford, а до 2025 година всеки един модел ще има версия с електромотор, включително и Mondeo Energi, което до тогава вече ще е навършило 7 години. Ford ще се конкурират за парче от 15% от бъдещия пазар на електроавтомобили, който ще нараства постоянно до 2025 година.

Компанията ще произвежда и собствени задвижващи системи с електричество в Китай до 2020 година, което ще е сериозна част от новия план. Очаква се заводите в Китай да правят коли и части единствено за местния пазар... поне за сега.

Освен Mondeo Energi, компанията вече тества C-Max Energi по улиците в Китай. Напълно електрифициран SUV ще е на пазара до 5 години, като той ще може да изминава до 450 км/ч с едно зареждане на батериите. Същият модел ще се появи и по улиците на Европа и САЩ.

Имайки в предвид занижените критерии за качество в Китай, то изглежда като добра идея редица компании да тестват новите си авангардни модели именно на тези територии, след което да ги подобрят до степен в която ще са напълно готови за премиум пазара на Запад.

 

Източник: Car Throttle

 

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.