Hyundai

Hyundai UK спира Genesis след като продава само 50 бройки за две години

2017.07.17

Цифрите за продажбите не са никак добри. Продадени са една дузина автомобили, в това число и предварителните регистрации от дилъри и няколко преотстъпени на медиите.

Hyundai спира луксозния седан Genesis във Великобритания след продажбата на едва 50 бройки в рамките на две години. За сравнение, само за 2015 година BMW продава в страната 21,000 броя 5-ци.

Genesis беше представен за съперник на модели като 5-та серия BMW, Е-класа на Mercedes и Audi A6. Реалността обаче се оказа безпощадна, защото клиентите явно не го счетоха за добра алтернатива на по-реномираните марки. Освен това те искаха и дизел. Genesis не беше никак евтин, нито пък плавен, толкова луксозен или икономичен. Двигателят му е 3.8-литров V6 бензинов, и не може да съперничи на дизеловите предложения в този клас.

Първоначалната му цена е 54 хиляди Евро, докато базова версия на немски дизелов автомобил в този клас струва с поне 10 хиляди по-малко. Ето защо не е никаква изненада, че продажбите му са много слаби. Търсенето на премиум Hyundai е било надценено, а автомобил с американски спецификации не се търсят в Европа.


Затова Hyundai никак не бързат с представянето на новия луксозен бранд Genesis във Великобритания. Като част от експанзията и популяризирането на марката, компанията преименува седана на G80, а на някои пазари се предлагат допълнително G70 и G90.

Hyundai Genesis е от редките модели на стария континент, а повечето фенове едва ли някога ще го видят на живо...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.