Нямате регистрация?
Регистрация
0.00 лв.
Нямате продукти в количката.

Този електрически автомобил е по-бърз от всяко едно серийно Ferrari или Lamborghini

2017.07.13

Нищо не може да спре Lucid Motors Air в стремежа им да направят невероятно бърз електрически автомобил.

Електрическият автомобил във вариант „прототип“ регистрира максимална скорост, която е по-добра от тази на повечето петролни супер-автомобили в серийно производство. Lucid Motors Air достигна до внушителните 378 км/ч, което е по-добро постижение от модели като LaFerrari, Zenvo ST1 и Lamborghini Veneno. Нещо повече, Lucid Motors смятат да подобрят това постижение. Настоящият McLaren F1 достига 388 км/ч, така че нямаме търпение да видим дали Air ще може да го победи.

Този тестов автомобил няма богато оборудвана кабина с цел постигане на топ скорост, но постижението му не бива да се омаловажава. Въпреки че компанията няма намерение да пуска автомобила в масово производство, тя прави забележим напредък в индустрията и се конкурира с Tesla.

Lucid Motors не разкрива данни за трансмисията на автомобила, но предполагаме че той е оборудван със стандартна скоростна кутия. Едностепенна трансмисия едва ли би работила добре при ниски скорости, ако е била настроена за постигане на тази топ скорост. Следващата цел пред Air е изминаването на дистанция от 400 мили при спокойно каране. Мощността на разположение на водача ще е около 1000 конски сили.

Планирана е фабрика в Аризона, но работата по нея ще започне най-рано през 2019 година. Очаква се и по-базова версия на Air в продажба за около $60,000, докато напомпания модел ще премине границата от 100 хиляди.

Източник: Car Throttle

Последни новини
Категории

Последно добавени

Кардан за Mercedes-Benz Axor 1843 LS, 428 к.с., 2003 г.
Кат. №: s_149896970
750.00 лв. -20% 600.00 лв.