Audi

Тривратото Audi A3 ще бъде спряно

2017.08.14

Заради ниското търсене на подобни модели, както и с цел намаление на разходите на VW Group, тривратото Audi A3 ще бъде премахнато от продуктовата линия.

Балансираното като размер триврато Audi изглежда, че няма бъдеще. Модели като Honda Civic, Ford Focus и Opel Astra в последните години бележат по-слаби продажби, а дори и по-малките хечбекове като Seat Ibiza и Renault Clio вече се предлагат само във вариант с пет врати.

До 2019 година един от тези модели ще изчезне и това е Audi A3. Според Autocar, компанията почти сигурно ще премахне този модел от гамата си с излизането на следващата генерация А3. Модел с пет врати ще замести този, предлагайки по-елегантна и спортна визия. В същото време седанът вероятно ще стане по-голям, с повече място за пътниците отзад.

Причината за смъртта на модела с три врати? Просто никой не го иска. Изглежда, че купувачите в днешно време биха избрали по-практичната версия с 2 врати бонус, а търсенето на евтиния модел е ниско.

Audi е повлияна силно и от стремежа за понижение на разходите и незаглъхващото ехо от скандала с вредните емисии в VW Group. Заради всички тези причини, тривратият хечбек ще престане да съществува през 2019 година.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.