VW

VW Up може да бъде спрян от продажба в Европа

2017.09.19

Съдейки по коментарите на шефа на VW Group д-р Хърбърт Диес по време на изложението за автомобили във Франкфурт, бъдещето на модела Uр в Европа изглежда много несигурно.

Винаги сме били силно раздвоени за VW Up. Това е скромен, но симпатичен автомобил с непретенциозен външен вид, който обаче скоро ще получи версия GTI.

Имайки това в предвид, всички се надяваха моделът да се задължи по-дълго на пазара, но сега сякаш бъдещето му в Европа е под въпрос.

Коментирайки пред Autocar, шефът на концерна дава индикации, че комбинацията от новите законови изисквания за вредни емисии и слабите продажби на колата в Европа поставя бъдещето и под заплаха.

“Все още виждаме бъдеще в този пазарен сегмент, но трябва внимателно да анализираме потенциалните ефекти от CO2 върху печалбата ни. Проблемът е в това, че докато големите автомобили в портфолиото по-лесно могат да намалят вредните емисии, малките вече са на предела на възможностите си. Решението може да е в пускането на по-чист и умен Up, но всичко това би повишило сериозно разходите за развойна дейност“, добавят от VW.

В интервюто се споменава, че компанията обмисля какво ново да предложи в Европа. Надяваме се, че се задава нов модел Up...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.