Общи условия - Борса

Общи условия Борса - търговци и клиенти

 

 

 

1. Оператор MEGAPARTS Борса - МЕГАТАКС ООД BG207091613, гр. Варна, ул. София №1, МОЛ Мартен Демирев

2. Всяка оферта, изпратена от търговец към запитване изразходва 1 кредит (безплатен или платен).

3. МЕГАТАКС ООД си запазва правото да променя броя безплатни кредити както индивидуално за търговците, така и колективно за всички търговци.

4. Операторът не възстановява суми за изразходвани платени кредити.

5. Операторът възстановява суми за неизползвани платени кредити в срок до 14 дни от закупуването им.

6. Валидността на закупените кредити е безсрочна.

7. Закупуването на кредити не гарантира възвръщаемост на направената инвестиция.

8. Операторът контролира маркетплейса, като има право да санкционира некоректни търговци и запитващи, вкл. да им отказва достъп.

9. Операторът не носи отговорност за измами, извършени от трети лица. Операторът прави своевременни усилия според възможностите си да ограничи такива и да санкционира нарушителите.

10. Операторът има право да изтрива оферти, платени или безплатни, които са с некоректно съдържание като некоректна цена, снимка или коментар.

​11. Търговците са длъжни да спазват правилата за онлайн търговия и  добрите търговски практики.

12. Запитващите са длъжни да пазят опаковката и транспортните документи, с които да върнат стоката към търговеца. При проблеми се свържете с MEGAPARTS борса на: [email protected]

13. Доставката на върнатата стока е за сметка на купувача, когато същата се връща  без основателна причина.

14. Доставката на върнатата стока е за сметка на търговеца, когато връщането е поради дефект или друга вина на търговеца.

15. Запитващите не дължат такси за дейността си в Борсата.


Дефиниции

Търговец - фирма или частно лице, която/което изпълнява дейност по предлагане на авточасти. Изпраща оферти до запитвания, генерирани от запитващи, търсещи дадена авточаст.

Запитващ - фирма или частно лице, която/което търси дадена авточаст. Генерира запитвания в Борсата.

 Често задавани въпроси:

 

Какво представлява MEGAPARTS Борса?

 

MEGAPARTS Борса е платформа, на която клиенти на www.megaparts.bg публикуват запитвания за авточастите, които търсят да закупят. А от своя страна потребителите на сайта, които продават  авточасти, изпращат своите оферти директно на клиента, който след това сам преценява кои предложения го удовлетворяват. MEGAPARTS не е страна по сделките, а само предоставя платформа за контакт между купувачи и продавачи, които след това сами решават как да осъществят сделката.

 

Продавам авточасти, колко ще ми струва да използвам MEGAPARTS Борса?

 

В MEGAPARTS Борса могат да продават както професионални клиенти автоморги, магазини за авточасти, също така и частни лица. Изпращането на една оферта струва 1 кредит.

 

Как се пуска запитване в борсата?

 

Необходимо е да влезнете в сайта www.megaparts.bg и по стандартния начин за търсене на авточасти да намерите своята част. Ако частта е с бутон "Добави в количка", то продуктът може да бъде директно закупен. Ако е с бутон "Провери цена", то тогава запитването се появява в MEGAPARTS Борса и е валидно за 48 часа, през които търговци на авточасти могат да Ви изпращат своите оферти.

 

Какви са условията за да мога да изпращам оферти на клиентите?

 

Оферти могат да изпращат всички регистрирани потребители на сайта MEGAPARTS. При започване на своята търговия, всеки продавач следва да спазва нормалните търговски практики. Клиентите ще имат възможност да оставят рейтинг за всеки продавач след приключване на сделката. MEGAPARTS си запазва правото да спира достъпа до борсата на търговци с лоша репутация.

 

Какво трябва да направя, за да печеля повече запитвания?

Всички търговци получават равен достъп до всички клиентски запитвания. Всичко зависи от наличните части, с които разполага търговецът, качеството на предлаганите части и не на последно място цената. За да повишите вероятността клиентът да избере Вашата оферта, препоръчваме да прикачвате снимка на частта, която предлагате или снимки на няколко варианта, ако имате такива.

 

Мога ли да публикувам обяви за продажба на авточасти?

 

За да започнете да продавате, не е нужно да публикувате обяви. В реално време може да виждате какво се търси от клиентите на дадения момент. Единствено е нужно редовно да следите запитванията, публикувани в MEGAPARTS Борса и да предлагате оферти на тези запитвания, на които може да предложите съответната авточаст.

Колко запитвания има на ден?

Актуалния брой запитвания във всеки един момент може да видите във Меню > Всички. Публикуваните запитвания са със срок на активност 48 часа, след което се изтриват.

 

 

Пишете ни на: [email protected]

 • Експресна доставка

  Експресна доставка

  Доставяме до всяка точка на България.

 • Нови части всеки ден

  Нови части всеки ден

  Ежедневно зареждаме нова стока.

 • Проверено качество

  Проверено качество

  Авточасти с гаранция.

 • Право на връщане

  Право на връщане

  14 дни на право на връщане на всяка поръчка.