BMW

Без паника: следващото BMW Серия 2 ще е със задно задвижване

2017.09.15

Въпреки че новите модели BMW 1 ще преминат към платформата за предно предаване, наследникът на 2-ра серия ще запази старите мотори и задно задвижване.

От доста време знаем, че следващите BMW от серия 1 ще преминат към предното задвижване чрез платформата позната в Mini и Active Tourer. Тъжно е, че новите коли ще се лишат от една прекрасна и рядка технология, но за това има логична причина. Всички подобни коли от този клас са FWD – надлъжно монтиран двигател и обемист вал биха заемали твърде много място в силно ограниченото пространство на хечбека.

Но какво да кажем за Серия 2? Настоящият модел е базиран на същата платформа като Серия 1. Защо и новият модел да не премине към предно задвижване?

Говорейки пред Motoring, един от членовете на борда на BMW – Клаус Фролих, заявява:

Мисля, че М2 е страхотно добра кола със сериозен успех на пазара.... Би било добра идея да продължим завета и (в частност задното задвижване RWD)”

Това далеч не е толкова убедително, но със сигурност е позитивен знак, че следващите модели няма да преминат към FWD. Все пак, практичността не е голям приоритет при модели от типа на кабриолет и двуврато купе. Кой знае, може пък клъстърната архитектура CLAR на BMW да е толкова гъвкава, че да се ползва и за толкова малки автомобили.

Каквото и да се случи с гамата, бъдещето на предстоящият наследник на М2 изглежда вълнуващо. Фролих потвърди за няколко нови версии на автомобила в процес да развитие. Защо пък да не видим например един М2 CSL...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.