Volvo

Volvo твърдят, че дизелите не са мъртви... все още!

2017.05.23

След като коментарите на шефът на Volvo пред немски вестник предизвикаха сериозен отзвук по света, шведите побързаха да разсеят слуховете за възможната смърт на дизеловите двигатели.

Volvo изглежда малко се отдръпват от очевидното признание на главния си изпълнителен директор, който заяви, че компанията е спряла разработката на нови дизелови двигатели.

Хакан Самуелсон прави коментара в интервю за немския вестник Франкфуртер Алгемайне. След сериозния отзвук по света, от компанията побързаха да пуснат изявление в което Volvo твърдят, че нещата стоят малко по-различно отколкото изглеждат.

Изглежда, че коментарите не са били разбрани добре някъде по веригата или в превода, защото по-късно Самуелсон казва:

Ние от Volvo обсъждаме бъдещата употреба на дизелови двигатели. Пределно ясно е, че Volvo се нуждаят от такива двигатели и в бъдеще с цел покриване на изискванията за вредни емисии. По тази и други причини, дизеловите двигатели ще играят ключова роля и в следващите години“.

„Наскоро пуснахме нова генерация от бензинови и дизелови двигатели, което показва ангажираността ни към тези технологии. Затова и не се нуждаем от решение за разработване на ново поколение на този етап.“

„Очевидно е, че електрическите двигатели ще играят важна роля в бъдещите модели на Volvо, но този момент на голямо търсене на пазара още не е дошъл.“.

За да разясним нещата още веднъж ще кажем, че Volvo току що са приключили разработката на нова гама от дизелови мотори, които ще се ползват до около 2023 година. Към този момент няма решение дали след това ще последват нови двигатели или те ще бъдат спрени и изместени от електрически.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.