Honda

Honda Civic Si с мощност 205 к.с. ще струва $23,900

2017.05.19

Човек няма нужда от прекалено мощен или скъп автомобил за да се забавлява. Honda имат традиции в пускането на достъпни, но атрактивни модели за широката публика. Един от последните е новият Civic Si, който ще накара феновете в Европа благородно да завиждат на Американските си събратя.

Северна Америка не само ще получи новата Honda Civic Type R, но и версията Si с мощност 205 конски сили.

Si е оборудвана с 1.5 литров четирицилиндров двигател с умно турбо, което успява да изстиска 259 Nm в диапазона между 2100 и 5000 оборота.

Ще се предлага във варианти двуврато купе и четириврат седан. Двата варианта ще имат по-ниско тегло, по-широка предница и задница спрямо предишните версии. Спорeд японците, центърът на тежестта на колата е по-нисък от предишната генерация Si, а резултатът е по-добро поведение на пътя и управление. Единствената разлика между версиите са отопляемите задни седалки на седана. Антирол-баровете са 30% и 60% по-яки, съответно отпред и отзад.
Колите не са високооборотни – пиковата им мощност е достъпна вече при само 5700 оборота, вместо предишните 7000rpm. Предлагат се два режима на шофиране – нормален и спортен. Те правят точно това, което се очаква от тях – контролирайки амортисьорите и управлението на волана.

Разбира се, новите технологии са важна част от Si. В стандартната цена са включени 7-инчови екран с чувствителност на допир. Екранът е съвместим със софтуер Android Auto и Apple CarPlay за връзка със смартфон, а стерео системата включва 10 говорителя с мощност 450 вата.

За цената си колата изглежда доста атрактивна. Ще струва едва $23,900 в САЩ, но в Европа Si би струвала много повече.

Границата от 200 конски сили е премината с малко, а това в съчетанието с доброто шаси е предпоставка за пазарен успех. Надяваме се, че Si ще се появи и на други пазари. Все пак американците получиха Type R, защо и ние европейците да не получим един неочакван подарък?

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.