Ferrari

Ferrari 812 Superfast предлага 800 коня, V12 и спорно име

2017.03.01

F12 Berlinetta се трансформира в 812 – чудовище с почти 800 к.с, което може би ще бъде последното чисто V12 Ferrari от завода

Трудно е да проследим логиката на Ferrari зад имената. Независимо дали говорим за шосейна кола или болид от F1, Ferrari имат навика да кръщават колите си без никаква логика и последователност, понякога поставяйки им доста странни имена. Например GTC4Lusso.

Но почакайте да чуете за последното: 812 Superfast. Не, не се шегуваме. (Тук трябва да вметнем, че това име се ползва за кратко в Америка през 60-те, но вероятно не е името, което бихме избрали за възкресяване...)

Но нека да не се тревожим чак толкова за избора на италианците, защото Ferrari се спират на класически V12 монтиран отпред. Колата се очаква да направи публичен дебют на изложението в Женева. Може да се счита за еволюция на F12 Berlinetta и наистина е супер бърза – ще разполага с цели 789 конски сили.

Всичко се дължи на масивния 6.5 литров V12 двигател под капака, който е с 200 кубика по-голям от F12. Доставя и 59 к.с повече от F12, и 19к.с повече от F12 tdf. Пиковата мощност на двигателя е при 8500 оборота, а пиковият въртящ момент идва при 7000rpm – 716Nm.

Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за само 2.9 секунди и ще продължава до 340 км/ч ако човек е достатъчно смел да продължи да натиска педала на газта. Колата тежи 1525 кг и идва с подобрена версия на очакването на F12 tdf.

Новият модел има и електричество серво на волана, което се среща за първи път във Ferrari. Получава и електронен помощник за управление и против приплъзване – пета генерация на италианците.

Екстериорът се отличава с драстично отклонение от F12, което в случая е за добре. Колата е доста по-агресивна и злополучните линии от задницата на стария модел тук ги няма. Всичко звучи доста фантастично, но накрая ще кажем и лошата новина: това вероятно ще е последното чисто V12 от Ferrari. Почти няма шанс наследника на 812 да е без турбо или някаква форма на хибриден модул.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.