Mercedes-Benz

Mercedes-AMG ще пусне нов спортен модел с четири врати и 600 к.с.

2017.03.15

Mercedes-AMG GT не е практичен? Е, компанията скоро ще пусне версия с четири врати за всички търсещи доза практичност в супер мощен модел. Той ще разполага с 600 к.с и би трябвало да ужаси всички...

Mercedes повдигна завесите на концептуален модел AMG GT с четири врати, а на изложението в Женева, компанията загатна, че се задава серийна версия на модела, който ще разполага с повече от 600 конски сили и ще замени красивия CLS Shooting Brake.

Очаква се да влезе в масово производство до 2019 година, след като AMG завърши работа по предстоящата хиперкола вдъхновена от Formula 1. Все пак, защо да влизаш в голямата игра F1, ако не можеш да ползваш част от идеите за шосейните автомобили? Новата кола ще бъде още едно бижу в гамата на Mercedes, целящо се съвсем явно към Porsche Panamera and Audi RS7.

Според изданието Autocar, Mercedes си играе с идеята за четириврат супер-седан от 2012 година. По това време компанията си мисли за един SLS AMG с дълга база, стандартни врати отпред и по-малки, конвенционални задни врати. Но това би било странно.

Настоящите планове включват ползването за база на Mercedes-AMG GT на същата модулна платформа от класове С, Е и S, но с множество олекотени елементи с цел намаляване на теглото колкото е възможно повече. Двигателят ще е еволюция на бомбастичния 4-литров V8 който всички познаваме и обичаме. Мощността ще бъде около 603 к.с.

Това ще бъде третия модел проектиран изцяло от AMG след като компанията се интегрира тясно с Mercedes преди няколко години.

Предвижда се пускането и на хибриден вариант, при който малка батерия и електромотор ще осигуряват мощност за незабавен старт и ускорение.

Все още не са ясни детайли за външния вид на новата кола. Изглежда, че тя ще е едно мощно оръжие, а всички ние се надяваме да разберем повече за нея много скоро.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.