VLF

VLF F1 Roadster с двигател Viper разкрит предпремиерно

2017.04.25

След година на успешни продажби в Китай, производителите на купето VLF F1 се подготвят за още един страхотен автомобил с много мощен двигател.

VLF F1 Roadster разполага с двигател от Dodge Viper, който гарантира 745 конски сили на разположение на водача. Автомобилът със сгъващ се покрив беше разкрит преди официалната премиера в Китай този месец.

Малкият по размери суперавтомобил се отличава с невероятен двигател Viper под капака, което означава точно 8.4 литра работен обем, естествена аспирация и V10, управлявани чрез шест степенна ръчна трансмисия. А ако говорим за въртящ момент, той е цели 861 Nm и е насочен към задните гуми.

От гледна точка на ускорението до 100 км/ч, колата се справя повече от добре – за по-малко от 3 секунди, а максималната и скорост е закована на 338 км/ч. Това е по-малко от 351-те км/ч на версията с твърд покрив, но голяма работа...

VLF, джоинт-венчър между Хенрик Фискер, бившия вицепрезидент на GM Боб Лутц и състезателния пилот Бен Кийтинг, пусна версията купе през миналата година. От тогава, марката е много популярна в Китай.

Цената на Roadster все още не е известна, но се очаква тя да е по-висока от тази на версията с твърд покрив – или повече от 506,000 евро. За тази цена има доста предлагане на пазара, но дори и McLaren 720S не може да съперничи на чистата мощ на VLF.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.