Какво е да караш нормална кола след досег с „напомпан“ модел

2016.08.22

 

Един от авторите на Car Throttle споделя какво е чувството да преминеш от напомпан към по-конвенционален автомобил. Неговата основна кола е BMW 330ci 2001, но тя е вкарана за ремонт в сервиза. Освен отстраняване на някои проблеми като теч на масло, той решава да я ъпгрейдва с нови втулки на подрамката и други елементи, а всичко това изисква време.

За времето в което автомобилът е в ремонт, той сяда в колата на жена си – чисто нова Honda CRV. Това возило е коренна противоположност на BMW. Има автоматична трансмисия, предно задвижване и е кросоувър - SUV... Всичко което един ентусиаст мрази, но накуп.

 

Първото нещо, което прави впечатление е как колата обира неравностите на пътя в града. Второто нещо е чудната технология за безключово отваряне и запалване. Това впечатлява нашия човек сериозно. Ключът след това се пъха в джоба и си остава там. Много ентусиасти предпочитат стария начин – изключване на алармата, пъхане на ключа и завъртането му. Всъщност обаче възможността за бърз старт е нещо страхотно.

Това което се забелязва след известно време зад волана на този SUV е, че той въздейства и повлиява сериозно на стилът на каране. Зад волана на кола, която не е предназначена за бързо шофиране, човек трябва неизбежно да промени стила си.

Друга положителна черта на автомобила е това, че водачът е позициониран по-високо в него и следователно има по-добра видимост напред.

Човек е и много по-спокоен заради по-умереното шофиране. Не е случайно, че много хора харесват този тип автомобили, които перфектно вършат работата за която са създадени. Освен това, BMW-то не е подходящо за извънградски, неравни пътища. След няколко дни каране на SUV, авторът е убеден, че няма как да го замени за любимото си BMW, но признава безспорните предимства на Honda-та при определени ситуации.... тя е направена просто да върши определена работа.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.