Porsche

Това е новото Porsche Cayenne

2017.09.04

Консервативният стил на дизайнерите на Porsche си личи отвън на новотo Cayenne, но вътре колата е претърпяла някои промени, включително такива под капака.

Porsche Cayenne е силно поляризиращ модел сред феновете, но новият модел със сигурност си заслужава да бъде погледнат. Това наистина е новият, въпреки че трудно ще откриете външните разлики...

Третата генерация на спорния SUV се придвижва смело към най-добрите технологии ползвани от Volkswagen Group. Започвайки от основата, въпреки че колесната база е същата като при втората генерация, тук колата е с 6.3см по-дълга и с 9мм по-ниска.

Няма как да пропуснете познатата решетка, която е толкова голяма, че обхваща значителна част от предницата. Задницата е по-интересна – с хоризонтала ивица в стил 911, светлини и логото на Porsche интегрирани в нея. Отваряйки багажника се вижда обширно място за багаж – 770 литра или с 100 литра повече от преди.

Интериорът е практически взаимстван от последното Porsche Panamera, като са добавени дръжки и допълнителни бутони за контрол на системата за задвижване с четири колела. Конфигурацията на бутоните е доста различна спрямо предната генерация, защото доста от тях са преместени на огромния 12.3-инчов екран реагиращ на допир.

Колата се базира на същата архитектура както Audi Q7 и Bentley Bentayga, но адаптирана за Porsche. Двигателите ще са най-различни, започвайки от 3-литров V6 с турбо осигуряващ 335 коня и 448Nm въртящ момент. Това е достатъчно за спринт от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди и максимална скорост от 245 км/ч.

2.9-литров V6 с двойно турбо ще е сърцето на Cayenne S. Този двигател е с мощност 434 конски сили и има 548 Nm въртящ момент. Има със секунда по-бързо ускорение до 100 км/ч, а максималната му скорост вече е 265 км/ч. Ще се предлагат и различни дизели, Turbo, Turbo S и хибридни модели. Цените ще започват от около 60,000 евро и ще достигат до шест цифрена сума за най-скъпите модели от гамата.

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.