7 невероятно големи коли, които са интересни за каране

2016.07.20

Размера и теглото се считат за враг номер едно на доброто представяне, но това не означава, че не може да се забавлявате с една тежка и голяма кола.

Хубавите изживявания зад волана обикновено са свързани с възможностите на колата. Няма да отречем, че бързите и компактни коли са интересни, а повечето хора автоматически отвръщат глава от някоя голяма и тромава кола – и то само защото е голяма. Може и да се изненадате, но и големите автомобили могат да доставят наслада при шофиране.

Някои хора харесват да ускоряват на права отсечка, други да преминават бързо в завоите, а трети да карат бавно и тромаво. Този списък е за всички харесващи големи автомобили и за всички, които могат да докажат, че тези модели също са интересни и забавни за каране:

1. Mercedes Benz S65 AMG sedan

Това е логичен избор, защото кой не би искал да кара автомобил с V12 и двойно турбо? AMG тунинга помага на това дълго чудовище с маса от 2.5 тона. То има учудващо добро управление за размерите си. Разбира се, ще трябва да се оръсите почти 200 хиляди Евро за един подобен екземпляр. Спокойно може да се избере и модел от Audi или BMW, но за нас този Mercedes винаги е бил по-добрия избор за феновете на дългите луксозни супер-автомобили.

2. Ford Crown Victoria

За нищожна сума спрямо цената на горния автомобил може да се закупи този бивш-полицейски автомобил разполагащ с половината мощност но със същите размери спрямо Mercedes-а. Ще споменем и неговия клонинг Mercury Marauder, който не само че е по-мощен /300 спрямо 250 коня/, но е и доста евтин в САЩ. Той разполага с много здраво шаси и задно задвижване...

3. Holden Commodore

Трябва да поздравим нашите Австралийски приятели и Holden Commodore. Той винаги е бил голям и мощен, но трябва да обърнем специално внимание на сериите VE и VF появили се през 2006 година. Тези големи седани са атлетични и бързи, като в момента изпълняват функциите на полицейски автомобили в САЩ. Разполагат с V8, задно задвижване и са налични с ръчна трансмисия – кой не би се зарадвал от едно подобно двутонно чудовище?

4. Dodge Ram SRT-10 Quad Cab

Логично е в този списък да попадне и някой огромен Американски пикап. Спряхме се точно на FORD SVT F150 заради неговото добро цялостно представяне, а не заради обиколките му за време на писта. RAM е доста голям, но може да изненада много хора с ускорение и сцепление в завоите. С двигател с работен обем от 8.3 литра V10 от Viper и обща маса от 2540 кг този четириврат Ram би бил едно истинско предизвикателство за всеки.

5. Volvo 240 Estate

Много хора смятат, че класическото Volvo 240 е със среден размер. Всеки който е карал версията Estate ще признае, че това е една много голяма кола. Интересно е, че този модел е изключително добър при шофиране, а нещата се подобряват допълнително с турбо версията. Може би заради непретенциозната визия или заради друго, това Volvo 240 е интересна и вълнуваща кола, която осигурява добро настроение зад волана.

6. Ford F-150 SVT Raptor

Няма по-добро име за офроуд кола от Raptor. Не се подлъгвайте - това три-тонно чудовище разполага с прекрасно окачване и се движи доста по-бързо от подпийнал слон. Нещо повече – Raptor е и бърз. Това се вижда най-добре когато асфалта свърши и внезапно осъзнаете, че се движите два пъти по-бързо от обикновено. Автомобилът е изненадващо интересен на всякакви терени, а новата му версия е с 225 кг по-лека. Тя разполага с 500 коня и определено е автомобил, с който всеки трябва да се съобразява.

7. Dodge Charger

Не говорим за новата версия на Charger. Тук говорим за оригиналния модел, този появил се по улиците на Сан Франциско във филма Куршум. Говорим за времена на V8 и класически Американски мускулести коли. Говорим за дълги бази, праисторически спирачки, древно окачване – но нищо от това няма значение. Заради страхотния си двигател, всеки зад волана на Charger ще изпита истинска наслада от живота и шофирането. 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.