6 страхотни тунинговани автомобила заслужаващи внимание

2017.04.17

Тунинг компаниите могат да превърнат една добра кола в нещо наистина страхотно. Нека ви разкажем за шест прекрасни творения, които заслужават внимание.

Понякога производителите на автомобили заключват огромния потенциал на даден модел зад тенекиите и стоковата му версия не блести подобаващо. Но съществуват фирми специализирани в тунинга – те развиват и подобряват точно такива коли – превръщайки ги в наистина специални. А най-добрите проекти обикновено излизат от фирми специализирали се в само една марка. Дали говорим за BBR с Mazda Mx-5 или Shelby American с Super Snake Mustang, работещите по тези модели са много навътре в материята.

Харесва ни да виждаме автомобилни производители да правят бързи и вълнуващи коли, но също така адмирираме малките тунинг фирми, които издигат тези модели на едно друго ниво. Било то с форсирана индукция, нова изпускателна система, преработено шаси или пък ъпгрейд на салона, следните шест автомобила са едни от най-интересните излизали някога:

Roush F-150 SC

Roush са познати с опита си с коли на Ford, а една от техните Stage 3 Mustang се появи в продължението на the Grand Tour. Този модифициран пикап F-150 е оборудван с V8 двигател с мощност 600 коня.

Има странично излизаща изпускателна система, окачване Fox Performance и ъпгрейд по екстериора. Към двигателят е монтиран собствен компресор на Roush, който значително повишава мощността. Огромните гуми 305/55 са монтирани на 20-инчови джанти, които направо се губят на фона на внушителния камион.

Hennessey Exorcist

Exorcist беше анонсиран наскоро, целейки се директно в Dodge Demon като име и амбиция. Той е силно-тунингована версия на Chevrolet Camaro, с мощност от над 1000 коня и спринт на четвърт миля от под 10 секунди. Освен това, Exorcist е една от двете мускулести коли в този списък.

Hennessey имат голям опит с правенето на известни коли много бързи. Най-бележита е работата им с Venom GT, който е базиран на платформа на Lotus и има V8 двигател с две турбота. Колата ускорява до 321 км/ч за само 14.51 секунди. Максималната и скорост е 434 км/ч, регистрирана на тестовото трасе до Kennedy Space Center. Не бихме се учудили и ако Exorcist подобри собственото си постижение при втори опит.

BBR MX-5 (ND) Turbo

Тя е толкова нова, че все още не е представена официално, освен ако не броим няколкото снимки. Представлява турбо версия на последната Mazda Mx-5. Повече детайли за проекта не са известни към момента, но BBR имат желязна репутация в тунинга на MX-5 – те преправят този модел още от 90-те години.

NC MX-5 Turbo ще е наличен в два варианта. Първият има 262 коня и въртящ момент 304 Nm, което ще е подобно, но малко повече от GT270 ползващ модифициран съединител за справяне с въртящия момент. Таткото ND има турбо кит и по-висока мощност от 302 к.с. Въртящият момент също е по-висок – 343Nm. Благодарение на олекотеното шаси, ND ще се отличава със забележителен коефициент на мощност / тегло.

Twisted Defender

Обичаме всичко каквото правят Twisted. Базираната в Йоркшир компания взема Defender и го прави най-доброто възможно возило. Компанията преправя изцяло интериора и използва ръчно произведени елементи, прави ъпгрейд на дизеловия двигател и елиминира всички известни недостатъци на Defender. Моторът е 179 к.с, което е напълно достатъчно за офроуд мускулест автомобил. А големите гуми BF Goodrich са просто страхотни.

Ruf CTR3

Ruf са познати с дългогодишната си работа с модели на Porsche. Те подобряват двигателя, модифицират шасито и интериора на различни модели излизали от фабриката в Щутгарт. Компанията е основана в далечната 1939 година, но първият тининг на Порше е от 1975 година. В края на 70-те подобни модели се търсят изключително много.

CTR3 е най-екстремното проявление на таланта на Ruf. Пуснат е през 2007, а повечето от шасито и базовия двигател са като на нормално 911 от тази ера. Но 3.8-литровия шестцилиндров агрегат е преместен в средата и към него има два турбокомпресора. Благодарение на тях общата мощност скача на цели 766 к.с.в по-късните версии. Максималната скорост е 380 км/ч, но най-хубавото на този модел е визията.

Shelby Super Snake Mustang

Shelby American няма нищо общо с Ford и някои от техните проекти брандирани с името Shelby. Това е просто напомпан тунингован Mustang. Благодарение на славното си минало, Shelby Mustang е любимец на тунинг феновете в Америка. Оборудваната с турбо кола разполага с 660 или 740 коня, по-добри спирачки, нови амортисьори, анти-рол барове и куп други подобрения.

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.