Ford

Следващият Focus ST може да разполага с 275 к.с. от едва 1.5 литров двигател

2017.04.24

Следващото поколение на турботехнологията на Ford ще доведе до още по-мощни малки хечбеци, които ще са с все така малки по вместимост двигатели.

Ford Focus ST 2018 може да има разполага с до 275 коня, благодарение на много подобрения и нов 1.5 литровия четирицилиндров двигател. Според информация на Autocar, които публикуват и няколко скици на новия модел, следващото поколение на високотехнологичната турбо-задвижваща система за Focus ще извлича до 183 конски сили за литър от четирицилиндров двигател. За сравнение, Focus RS с 2.3 литров двигател има на разположение едва 150 к.с за литър, докато текущият Focus ST разполага със само 125.

С 1.5-литровият трицилиндров двигател, Fiesta ST постига едва 131 коня за литър. Смята се, че допълнителният цилиндър ще помогне на Ford да извлече още от същия по вместимост двигател, който вероятно ще постига тази мощност при по-високи обороти. А споделената архитектура на Fiesta и Focus, означава че Ford могат да ползват не само същите двигатели, но и същите шасита за двата модела, с единствената разлика в техните размери.

Освен това в същия доклад, Autocar споменават за големи подобрения в интериора на новите модели. Междуосието ще нарасне с 50мм, а дължината на колата до над 4.4 метра. Това ще позволи пренасянето на повече багаж, и осигури повече място за пътниците.

Ще се предлагат варианти с двойна автоматична и ръчна трансмисия. Дизелът се очаква да се продава доста добре, така че едва ли скоро Ford ще се откаже от тези двигатели. Все още не се знае дали от Ford ще се решат да предложат и варианти с 2-литров двигател.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.