Mazda

Роторните двигатели на Mazda могат да се завърнат

2017.05.26

Mazda загатват за завръщане на роторните двигатели.

Mazda, молим ви да спрете с дразненето. Просто кажете със сигурност дали ще видим отново роторен двигател или не...

Съвсем скоро трябваше да превъзмогнем копнежа си по концептуалния модел RS Vision (на малката снимка горе), който трябваше да бъде наследника на RX-7. След показването му последваха месеци в спекулации, различни слухове и коментари от Mazda.

Сега отново на дневен ред стои въпроса с бъдещето на роторните двигатели. Информацията е публикувана в японското списание на Mazda – Zoom Zoom.

Както са забелязали от Motoring.com.au, в последното издание Mazda отново заиграват с чувствата на феновете, казвайки:

“Главните недостатъци на роторните двигатели са големия разход на гориво и високите отделяни емисии.... Но потенциалните ползи са забележителни – двигателите са леки, компактни, плавни, тихи и високооборотни. Със сигурност подобни двигатели все още имат бъдеще...“

Списанието допълва:

“Има и други бъдещи възможности. Роторните двигатели могат да работят превъзходно на водород, най-изобилния елемент във Вселената. По този начин те стават много екологични – горенето на водород отделя единствено водни пари. Независимо от техническото направление по което ще поемат роторните двигатели в бъдеще, едно нещо е сигурно: те ще бъдат уникални и красиви. На изложението в Токио през 2015 година, Mazda показа забележителния концептуален спортен модел RX-Vision.“

Коментарите в списанието съвпадат с 50-тата годишнина на роторния двигател. Те могат да се окажат и нищо повече от прости думи, но това не ни пречи да помечтаем. Ако сте фенове на подобни двигатели, стискайте палци да ги видим в бъдеще.

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.