Tesla

Tesla Model 3 има само един дисплей и той не е пред водача

2017.04.03

Възможността за бърз поглед към пътя и скоростомера, нивото на горивото и температурата на двигателя е даденост в съвременните автомобили, но изглежда, че Tesla ще направят това много по-трудно.

Tesla Model 3 няма да има никакъв друг дисплей освен един гигантски таблет прикрепен по средата на таблото.

Това означава, че показания като скорост, обороти, ниво на гориво и температура, дори и часовника няма да бъдат пред погледа на водача. Елън Мъск потвърди, че Модел 3 ще има централно разположен екран, който вероятно лесно може да бъде компрометиран от отблясъците на силна дневна светлина.

Всеки който е карал стар Citroen C4, или друга кола лишила от важни показания водача, знае, колко важно е разположението им. Отнема повече време от нужното човек да извърта поглед и очи от пътя... а това е предпоставка за инциденти.

Tesla се опитва да налага футуристичен и минималистичен интериор за новия си Model 3, фокусирайки се над предоставянето на оформление базирано на режима на Автопилот. Това обаче води до пожертване на практичността и множеството циферблати и екрани. А може би Тesla са решили и да спестят някой лев.

Съобщения на Мъск в Туитър също потвърждават, че Model 3 няма да получи какъвто и да е дисплей пред водача. Това означава, че шофьорите ще трябва да разчитат единствено на този огромен централно разположен екран, а когато слънцето свети под определен ъгъл екранът може да е трудно четим.

Дали идеята е толкова лоша или не? Какво мислите?

 

Източник: Car Throttle

 

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.