Honda

Запалими батерии накараха Honda да изтегли Accord

2017.07.19

Пропуск в дизайна на сензорите за акумулаторите в над два милиона Honda Accord можел да причини пожар в двигателния отсек.

Изглежда че всеки един производител на планетата в последно време трябва да изтегля автомобили заради някакъв дефект. Дали заради експлоадиращи еърбези или внезапни повреди в двигателя, изтеглянията продължават да се случват, и при това засягащи сериозни компании.

Наскоро се появи информацията за засегнати Honda Accord. Японският автомобилен производител изтегля над 2 милиона модели Accord в целия свят заради проблеми със сензорите на батериите. Според говорителя на компанията Крис Мартин, сензорите може би не са били достатъчно добре изолирани от влага. Влагата може да причини корозия и късо съединение, особено в страни където се ползва много сол за обезледяване на пътищата. Това от своя страна може да доведе до пожар в двигателния отсек.

Изтеглянето засяга само модели Accord произведени между 2013 и 2016 година. Бройката е около 2.1 милиона, от които 1.2 милиона са продадени в Северна Америка. Сензорите вече са подобрени за модел 2017 година.

До ден днешен са регистрирани едва 4 инцидента причинени от сензорите на 12-волтовата батерия, всички те без никакви наранявания. Въпреки това, около 4000 гаранционни претенции са резултат на дефектните сензори.

Дилърите на Honda временно ще обезопасят сензорите, изолирайки ги с влагоустойчиви материали, докато японците заменят всички с нови, напълно безплатно.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.