Toyota

Трансплантация на 4.1-литров R35 V6 двигател за най-лудата Toyota GT86

2016.07.25

 

Вече сме виждали доста здраво модифициран GT86, но този е единствен по рода си – задвижен е от VR38DETT – и почти сигурно е най-лудия на света.

Изглежда че този месец е добър за почитателите на тунинговани автомобили. Миналата седмица се появи информация за Ferrari F136 V8, а сега получаваме възможност да погледнем този 86-суап, който е просто брилянтно абсурден.

Автомобилът принадлежи на собственика на Street FX Марк Труено, и е оборудван със специален Rocket Bunny кит и турбогенератор от FA20 2.0 от преди няколко години. Също така колата получава и много по-мощен двигател – V6 с двойно турбо от Nissan R35 GT-R, която я прави първата GT86 с VR38DETT.

Освен това, говорим за специален R35 – с работен обем от 4.1 литра и HKS симетрична турбина. Тимът зад проекта цели постигането на над 1000 конски сили при колелата.

Двигателят не се побира много лесно отпред, заради огромния си размер и теглото. Той очевидно е три пъти по-дълъг отколкото FA20 боксер. За да се справят с предизвикателството, хората зад проекта махат предния диференциал на VR38 (защото колата е със задно) и преправят двигателя към сух картер. Тези две важни промени осигуряват намаление на общата дължина на двигателя със 150 мм.

Двигателят е свързан със шест-степенна секвенциална скоростна кутия, с набор от пневматични скорости монтирани на волана с цел „максимално бърза смяна и липса на грозен скоростен лост“. ЕCU-то се грижи за напасването на оборотите при смяната, а педалът на съединителя се ползва единствено за стартиране, спиране и промяна на посоката на движение на обратно.

Проектът има още работа до завършване, но ние сме сигурни, че тимът ще успее да се справи с всички задачи. След като бъде завършено, това VR38 чудовище ще се използва за „комбинация от обиколки за време на писта, улични състезания и други цели“. Нямаме търпение да видим колата на пистата в завършен вид

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.