Химическа компания ще прави наследник на Defender

2017.09.30

Ineos Automotive стартираха сайт и профили в социалните мрежи с цел да привлекат обществен интерес към наследника на Land Rover Defender.

Въпреки че вече мина година от спирането на производството на Land Rover Defender, все още нямаме информация за евентуален негов заместник. Имаше някакви слухове за нов модел, но нищо не се оказа сигурно. Изглежда, че празнината на пазара все пак може да бъде запълнена, и то от неочакван източник – мултимилиардна компания за производство на химикали.

Въпросният консорциум е Ineos, а дъщерното дружество Ineos Automotive вече беше създадено през 2016 година. Идеята е производството на „високо-класен офроуд модел“ с кодовото име Grenadier. Той се очаква да излезе на пазара през 2020 година и да предложи алтернатива на вече спрения Defender.

Ineos Automotive правят всичко по един доста отворен начин в сравнение с останалите в индустрията. Компанията само преди дни пусна сайт и заяви присъствието си в социалните мрежи с намерението да публикува чести ъпдейти за развитието на проекта.

Името Grenadier е взето от Лондонски бар, а идеята е на шефът на компанията Джим Рачклиф. То обаче е временно и финалната версия ще бъде кръстена по един по-подходящ начин.

Проектът изглежда доста амбициозен и интригуващ. Нямаме търпение да видим какво ще излезе от това начинание...

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.