Aston Martin

Aston Martin Valkyrie ще има мощност от 1115 к.с.

2017.07.01

Нова публикация твърди, че предстоящата суперкола на Aston Martin ще има на разположение невероятните 1115 конски сили благодарение на своя 6.5-литров V12 хибриден двигател.

Колкото повече време минава, толкова по-интересна и детайлна информация получаваме за предстоящия топмодел на Aston Martin наречен Valkyrie. Досега всички очаквахме двигател V12, леко шаси и мощност над 1000 коня. Но сега нова информация подсказва за още по-мощен автомобил.

Цитирайки вътрешен източник в компанията, специализираното издание Road and Track твърди, че Valkyrie ще има цели 1115 конски сили. За автомобил с тегло около 1030 кг, това е наистина страховита мощност – или Aston ще е с по-добър коефициент мощност/тегло отколкото Mercedes AMG – Project One. Проектът на немците ще тежи около 1300 кг и ще разполага с 1006 к.с.

Aston Martin може и да не разполагат с истински F1 двигател като Mercedes, но той вероятно ще звучи дори по-добре от него. Двигателят базиран на Cosworth е с работен обем от 6.5 литра и има 12 клапана. Източникът на Road and Track смята, че 12-клапановият двигател ще осигурява около 1000 коня, а останалите ще идват от електромотора и системата за възобновяване на кинетичната енергия KERS позната ни от Formula 1.

KERS вероятно ще бъде разработена в партньорство с тимът от F1 - Red Bull, също както и седем-степенната скоростна кутия.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.