Audi

Новото окачване на А8 е невероятно интелигентно

2017.06.29

Окачване толкова умно, че да изглади неравностите, да предотврати усукването на шасито и дори да направи удара по-безопасен за пътниците. Това са само част от иновациите включени в предстоящото Audi A8.

Дългоочакваното електромеханично окачване на А8 най-накрая е тук, и то е толкова умно, че човек трябва да има образование по физика за да го разбере напълно.

Измислено е с цел да предлага най-доброто едновременно за шофьора и пътниците. Окачването акцентира както върху спортния дух, така и върху комфорта, а изпълнението е забележително.

Всяко колело е оборудвано със свой собствен електромотор, задвижен от 48-волтовата централна електрическа система. Всяко има и зъбни колела, ротационна тръба, титаниева торсионна греда и лост способен да пренесе до 1095 Nm сила през окачването чрез съединителен прът.

Използвайки някаква черна магия и камера разположена в предната част на колата, технологията сканира пътя и засича за неравности 18 пъти в секунда. Данните се изпращат към въздушното очакване, което реагира почти „в реално време“ за да елиминира неравностите.

Според Audi, то реагира „точно навреме“, практически обирайки вибрациите.

Системата позволява на А8 да е позиционирано постоянно ниско на пътя с цел по-добро управление, без от това да страдат возията и комфорта. Особено внимание е отделено на усукването – тук такова практически няма. Стабилността на пътя е много висока, както и комфорта на пътниците на задните седалки.

Използвано е и кормилно управление на задната ос, с цел намаляване на ъгъла на завиване на А8 в сравнение с А4. Това е просто невероятно. Подобно на други такива системи, и тук при ниски скорости колелата отзад се завъртат в обратна посока на предните. Същото се случа и с предните при високи скорости – с цел по-голяма стабилност в завоите.

А8 има и напълно нова функция за безопасност благодарение на 48-волтовото окачване. Ако сензорите по колата засекат предстоящ страничен удар при скорост по-висока от 25 км/ч, механизма на окачването повдига колата с до 80мм само за половин секунда, което гарантира максимална устойчивост, излагайки на евентуален удар най-ниските и здрави части на колата. Според компанията, натоварването при такъв удар е с 50% по-ниско.

 

Източник: Car Throttle

  • Експресна доставка

    Експресна доставка

    Доставяме до всяка точка на България.

  • Нови части всеки ден

    Нови части всеки ден

    Ежедневно зареждаме нова стока.

  • Проверено качество

    Проверено качество

    Авточасти с гаранция.

  • Право на връщане

    Право на връщане

    14 дни на право на връщане на всяка поръчка.